Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus aistruoliai sužinos rugsėjo 14-ą dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje. Joje, praėjus lygiai dešimt metų nuo Lietuvos rinktinės triumfo 2003-iais Stokholme, į vieną komandą vėl susiburs „auksinė Lietuvos rinktinė“.

Kai 2003-ių rugsėjo 14-os vakarą Lietuvos rinktinė iškėlė Europos čempionų taurę, jiems plojo ne tik tūkstančiai fanų, automobiliais, lėktuvais ir keltais suplūdusių į „Globe Arenoje“ Stokholme ir šimtai tūkstančių, likusių Lietuvoje. Daugybė kitų šalių krepšinio aistruolių iš įvairių šalių liko sužavėti tuo gražiu, kovingu ir komandiniu krepšiniu, kurį žaisdama Lietuvos komanda nužygiavo iki įspūdingo triumfo.

„Kažkaip net nesitiki, kad praėjo jau 10 metų“, - šypsojosi vienas 2003 m. rinktinės lyderių Darius Songaila. – Su kai kuriais tos komandos draugais teko matytis visai neseniai, kitų jau senokai nemačiau, tad labai laukiu šio jubiliejaus. Ir pasibūsime kartu, ir pažiūrėsim, kaip kas aikštėje atrodo“.

Čempioniškos rinktinės kapitonui Sauliui Štombergui dar kartą bus patikėta kartu su D. Songaila į aikštę išvesti Europos krepšinio žvaigždes Š. Jasikevičių, A. Macijauską, R. Šiškauską, Eurelijų ir Mindaugą Žukauskus, Virginijų Praškevičių ir kitus žaidėjus, padėjusius Švedijoje nukalti Europos krepšinio auksą.

Arvydas Macijauskas

Dešimtmečio proga lietuviai stos į akistatą draugiškose rungtynėse prieš „EuroStars“ komandą, sudarytą iš tų laikų garsių Rusijos, Graikijos, Ispanijos, Latvijos ir kitų valstybių rinktinių krepšininkų.

Dideli siurprizai laukia ir šalia krepšinio aikštės - aistruoliai, susirinkę „Žalgirio“ arenoje, turėtų išvysti unikalią „Trijų milijonų“ versiją su M. Mikutavičiumi ir Š. Jasikevičiumi. Daugelis dar turbūt pamena, kaip nesant Marijonui, 2007-ais su bronza grįžusių krepšininkų sutiktuvėse Š. Jasikevičius ėmėsi lyderio vaidmens ir scenoje (tą pasirodymą galite pamatyti čia:

„Velnias, reikės mažiausiai savaitę ruoštis“, - sužinojęs apie dar vieną iššūkį, tik šį kartą ne krepšinio aikštėje, drąsinosi Š. Jasikevičius.

Tarsi krepšinio aikštėje, vedini savo įžaidėjo, mikrofonus ims ir kiti rinktinės žaidėjai, kartu su grupe ŽAS dainuosiantys „auksiniu himnu“ 2003-iais tapusią „Fortūną“.

Į legendinės Lietuvos rinktinės ir Europos žvaigždžių mačą bilietus galima įsigyti jau nuo rugpjūčio 9 d. Bilietai kainuoja nuo 20 litų ir juos platina „Bilietų pasaulis“ (www.bilietupasaulis.lt). Vaikai iki 7-erių metų su tėvais į rungtynes bus įleidžiami nemokamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)