Dar nepradėjus jausti pirmųjų spazmų, reiktų reguliuoti savo mitybą. Taip, taip, maistas gali padėti išvengti varginančių ir gyvenimą kartinančių skausmų. Valgykite daugiau produktų, turinčių ląstelienos, nepiktnaudžiaukite baltymingu maistu ir kofeino turinčiais gėrimais, druska, kuri sulaiko organizme vandenį.

Todėl geriau nenuodykite organizmo skausmą malšinančiais vaistais, o pasižiūrėkite ką vertėtų valgyti prieš ir per mėnesines.

Ananasas

Mėšlungis sukelia gimdos raumenų susitraukimus, kurie skatina organizmą pašalinti kraujuojančias gleivines iš gimdos. Fermentas, vadinamas bromelinu, gaunamas iš ananasų sulčių ir šviežių ananasų, padeda raumenims atsipalaiduoti, todėl raumenų įsitempimas tampa mažiau intensyvus.

Moliūgų ir sezamo sėklos

Šiose sėklose yra didelis kiekis cinko, kuris palengvina raumenų spazmų skausmą. Taip pat šio mineralo galite gauti ir iš jūros gėrybių, liesos mėsos, žirnių bei pupelių. Sezamo, saulėgrąžų ir moliūgų sėklose yra ir vitamino E, kuris mažina uždegimą.

Rupūs grūdai

Vartokite daugiau nesmulkintų grūdų: raudonųjų ryžių, nesmulkintų grūdų duonos, avižinių dribsnių, kuriuose gausu raminančio vitamino B6.

Petražolės

Šis augalas yra praturtintas įvairiais mineralais ir vitaminu C. Užpilkite šviežias petražoles verdančiu vandeniu, pagardinkite citrinų sultimis ir gurkšnokite tokią arbatą visą dieną. Taip geriau pajusite petražolių naudą.

Krapai

Krapuose yra daug kalcio, kuris labai svarbus kaulų sveikatai, raumenų susitraukimams ir nervų būklei. Merilendo medicinos centro universiteto profesoriai įrodė, kad didelė dozė kalcio sumažina menstruacijų skausmą. Kalcio galite gauti ir iš briuselio kopūstų, lapinių kopūstų bei špinatų.

Avinžirniai ir humusas

Humuse, kuris gaminamas iš avinžirnių yra gausu omega-3 riebiųjų rūgščių, geležies, vitamino B6, mangano, vario, folio rūgšties ir amino rūgščių. Šie mineralai padeda geriau miegoti ir pagerina jūsų nuotaiką.