Ingredientai
Grietinė
500
g
Cukrus
150
g
Želatina
10
g
Citrinų sultys
2
šaukšteliai
Vaisiai ir uogos
200
g
Sausainiai
3
pakeliai
Porcijos: 4
Jeigu norite liesesnio torto, vietoj grietinės galite naudoti natūralų jogurtą.
Gaminimo eiga
Želatiną užpilkite 5 valgomaisiais šaukštais virinto vandens ir leiskite 20-30 pabrinkti. Tada želatiną ištirpdykite vandens vonelėje.
Grietinę išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis ir ištirpintą želatiną – viską dar kartą labai gerai išplakite. Į grietinę atsargiai įmaišykite norimo dydžio gabalėliais supjaustytus vaisius ir uogas.
Torto formą ištepkite sviestu. Sausainius smulkiai sulaužykite ir jais išklokite torto formą – sausainiai taps jūsų torto pagrindu. Tada ant sausainių pagrindo supilkite grietinės ir vaisių masę. Paviršių išlyginkite, galite papuošti vaisiais ar uogomis.
Pagamintą tortą pridenkite servetėle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tai puikus gaivus desertas vasarai.
Atsiliepimai