Ingredientai

Cukrus 150 g
Citrinų sultys 2 šaukšteliai
Sausainiai 3 pakeliai
Porcijos: 4
Jeigu norite liesesnio torto, vietoj grietinės galite naudoti natūralų jogurtą.

Gaminimo eiga

Želatiną užpilkite 5 valgomaisiais šaukštais virinto vandens ir leiskite 20-30 pabrinkti. Tada želatiną ištirpdykite vandens vonelėje.

Grietinę išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis ir ištirpintą želatiną – viską dar kartą labai gerai išplakite. Į grietinę atsargiai įmaišykite norimo dydžio gabalėliais supjaustytus vaisius ir uogas.

Torto formą ištepkite sviestu. Sausainius smulkiai sulaužykite ir jais išklokite torto formą – sausainiai taps jūsų torto pagrindu. Tada ant sausainių pagrindo supilkite grietinės ir vaisių masę. Paviršių išlyginkite, galite papuošti vaisiais ar uogomis.

Pagamintą tortą pridenkite servetėle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tai puikus gaivus desertas vasarai.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai