Ingredientai

Miltai 150 g
Vanduo 220 ml
Druska žiupsnelis
Želatina 2 šaukšteliai
Cukrus 3 šaukštai
Vasariškas gardėsis.

Gaminimo eiga

Sviestą ir vandenį sumaišykite puode, užvirinkite. Suberkite miltus, druską, maišydami kaitinkite, kol tešla sutirštės ir ims atšokti nuo puodo kraštų. Nukelkite puodą nuo viryklės, palikite tešlą pravėsti. Paskui įmuškite po kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami tešlą.

Su konditeriniu maišeliu ant kepimo skardos išspauskite po nedidelį tešlos gabalėlį (maždaug 2 cm atstumu).

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 – 45 min. Kol keps, neatidarinėkite orkaitės, kad pyragėliai nesukristų.

Želatiną užpilkite 2 šaukštais karšto vandens, tegul išbrinksta. Braškes sutrinkite trintuvu, suberkite cukrų ir želatiną, išmaišykite. Supilkite masę į puodą ir užkaiskite ant silpnos ugnies. Pakaitinkite, kol ištirps želatina (neužvirinkite). Paskui įstatykite puodą į lėkštę su ledukais, kad atvėstų.

Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti. Paskui su konditeriniu maišeliu įpurkškite į vidų įdaro ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai