Nepamirškite kalendros - be šios prieskoninės žolelės kaukazietiškas šašlykas neįsivaizduojamas.

Gaminimo eiga

5 porcijos / 140 min. / 380 kcal.

Reikės:

1 kg kiaulienos;
3 didelių svogūnų;
2 skirtingų spalvų paprikų;
50 g šviežios kalendros;
100 g majonezo;
100 g pomidorų padažo;
Maltų raudonųjų paprikų, juodųjų pipirų;
Druskos.

Paruošimas:

Supjaustykite kiaulieną kubeliais, sudėkite į puodą.

Nulupkite svogūnus, supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su mėsa.
Kalendrą nuplaukite, nudžiovinkite, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į mėsą. Sukrėskite į mėsą majonezą, pomidorų padažą, įberkite pipirų, druskos. Marinuokite 1 – 2 val.

Papriką nuplaukite, nupjaukite kotelius, pašalinkite sėklas.
Minkštimą supjaustykite mėsos gabaliuko dydžio kvadratais.

Verkite mėsą ant iešmelių, sluoksniuodami su paprikomis ir svogūnais. Kepkite virš žarijų arba iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 min.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai