Pirmą vieta mūsiškėms garantavo kelialapį į pusfinalio varžybas, kurios vyks šeštadienį. R. Navickaitės ir S. Petrikaitės pergalė daug kam, net ir joms pačiom, buvo netikėta.

„Prieš plaukimą Sonatai sakiau, kad jei nuplaukusios 1750 metrų būsim pirmos, apalpsiu. Tikrai nemaniau, kad galime išlaikyti tokį tempą“, – DELFI sakė R. Navickaitė.

Vis dėlto Roberta ne tik išlaikė sąmoningumą, bet prieš finišą dar sugebėjo keliomis dešimtosiomis padidinti atotrūkį nuo varžovių. Ko nepavyko padaryti kitame plaukime irklavusioms Vokietijos atstovėms. Likus 50 metrų iki finišo vienos sportininkės organizmas neatlaikė, ji apalpo ir buvo išvežta į ligoninę.

„Tikrai buvo netikėta. Net neprisimenu finišo. Užsienietės labai mėgsta galingai finišuoti, tad aš nežinojau, ar tikrai baigėme pirmos“, – kalbėjo R. Navickaitė.

Tik pirma vieta plaukime merginoms garantavo kelialapį į pusfinalį. Kitoms penkioms sportininkėms teks atsigriebti paguodos plaukimuose. Pusfinalis šeštadienį, tad merginos turės apsčiai laiko pasiruošti svarbiausiems startams. Paklaustos, ką veiks tiek laiko, jos vienbalsiu sušuko, kad ilsėsis, vis dėlto tokie jų norai nesutampa su trenerio Aliaus Striškaus. Jis įsiterpė ir patikino, kad merginos ruošis pusfinaliui.

Taip pat kvalifikaciją įveikė ir į ketvirtfinalius pateko vienvietininkas Paulius Merkys bei broliai Vytautas ir Andrius Lapatiukai.

Broliai Lapatiukai patampė nervus

Bilietą į ketvirtfinalį iškovojo dviviečių valčių klasėje startavę broliai Andrius ir Vytautas Lapatiukai. Atrankos plaukime distanciją įveikę per 7:04.45 min broliai užėmė ketvirtą vietą ir išvengė paguodos plaukimo.

Šiame čempionate iš brolių Vytauto ir Andriaus Lapatiukų tikimasi daug. Didžiąją distancijos dalį prastai irklavę mūsų sportininkai tik ketvirtame trasos ketvirtyje galingai spurtavo ir buvo pirmi, nuo nugalėtojų vokiečių atsilikę 6,28 sekundės.

„Nesudirbome“, – lakoniškas buvo vyresnysis brolis Vytautas.

Ketvirtadienį broliams laisva diena, o ketvirtfinalio plaukimai prasidės tik penktadienį. V. Lapatiukas DELFI teigė, kad dienos nešvaistys poilsiui, o intensyviai ruošis.

Į vienviečių valčių plaukimo ketvirtfinalį taip pat pateko Paulius Merkys. Vaikinas finišavo trečias savo plaukime ir nuo nugalėtojo atsiliko 8,27 sekundės. Vis dėlto, iš šio rezultatų ką nors prognozuoti sunku. Tiek plaukimo nugalėtojas Natanas Wegzycki-Szymczykas, tiek vietą ketvirtfinalyje užsitikrinęs P. Merkys, nuo savo persekiotojų buvo atitolę po šešias sekundes, tad prieš finišą pradėjo taupyti jėgas.

Kiek prasčiau sekėsi kitiems Lietuvos irkluotojams. Jie ketvirtadienį, svilinant rekordiniam šią vasarą karščiui, varžysis paguodos plaukimuose.

Dviviete valtimi be vairininko plaukę Povilas Stankūnas ir Tomas Rakauskas savo plaukime buvo paskutiniai - šešti - ir nuo lyderių atsiliko net 53,41 sekundės. Dueto laikas – 8:17.44 min. Kaip P. Stankūnas teigė, tai dėl lengvo jų svorio.

„Mums, lengviems, ne prieš vėją reikia plaukti, o pavėjui“, – DELFI sakė sportininkas. Neiškovoję bilieto į ketvirtfinalį, irkluotojai stengsis reabilituotis atrankos plaukime.

Keturvietę irklavę Lietuvos atstovai nuo lyderių taip pat atsiliko solidžiai – puse minutės. Tiesiai į ketvirtfinalį nepateko ir vienvietininkė Viktorija Senkutė. Ji finišavo penkta. V. Senkutė įveikė 2 km distanciją per 9:10,16 min. Irkluotojai pritrūko 7 sekundžių iki ketvirtos vietos, kuri garantavo tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį. Sportininkė startuos paguodos plaukime.

Kelią skintis paguodos plaukimuose turės ir kitą keturvietę irklavę lietuviai. Nuo kelialapio į pusfinalį juos skyrė 15 sekundžių.

Povilas Poškus, Simonas Gedmontas, Matas Lukoševičius bei Petras Poškus startavę keturviečių valčių be varininko klasėje nepateko į pusfinalį. Lietuvos komandos laikas distancijoje – 6:54,35 min buvo 5-as atrankos plaukime. Lietuviai savo sėkmę dar bandys papildome, paguodos starte.

Kita Lietuvos vaikinų keturvietė - Lukas Dobrovolskis, Dovydas Nemeravičius, Lukas Virganavičius bei Linas Bernotas savo jėgas išbandė porinių valčių klasėje. Lietuviai kiek atsiliko nuo varžovų ir užėmė 5-ą vietą plaukime, komandos laikas – 6:51,78 min. Vaikinų dar laukia atrankos plaukimas.

Penktadienį 9:58 val. startuos mūsų šalies vaikinų aštuonvietė valtis. Taip pat vyks paguodos plaukimai, kuriuose išvysime jau minėtas lietuvių įgulas. Primename, jog pasaulio jaunių irklavimo čempionatas vyks iki sekmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)