Neretai tėvai apsikrauna galybe darbų, taip nepastebėdami savo vaikų: ką jie veikia po pamokų, kuo užsiima internete, kokiose svetainėse lankosi. Ar iš tikrųjų internetinė erdvė yra saugi musų vaikams?

Daugelis interneto svetainių, kurių turinį gali pažiūrėti asmenys, sulaukę 18 metų, savininkai pasakys - mūsų svetainė apsaugota nuo tokių smalsuolių. Atsidarius svetainę paklausiama - „ar jau yra 18 metų?“.

Na, juk visi žinome, kad vaikai norėdami patekti į tokią svetainę tikrai nespaus mygtuko „Ne“, nors jiems ir nebus 18-os. Todėl toks sprendimo būdas, manau, tikrai nėra gera išeitis. Taip, sutinku, kad svetainės savininkai vadovaujasi LR įstatymais ir todėl klausia, ar lankytojas yra pilnametis. Galėtų būti siūlymas įvesti pilną gimimo datą, fragmentą iš asmens kodo - taip nepilnamečiui būtų žymiai sudėtingiau patekti į tokio turinio svetaines.

Žinoma, galima nusipirkti ir įdiegti programas, turinčias tėvų kontrolės paslaugas, kad būtų galima kontroliuoti, kokiomis programomis naudojasi vaikai, kokias svetaines lanko, riboti jų buvimą internete ar prie kompiuterio. Bet tai jau - pačių piliečių investicija į vaiko gerovę ir saugumą. O kur valstybės investicijos , kad mūsų mažieji piliečiai augtų harmoningoje ir saugioje valstybėje?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!