Peržvelgus pastarųjų savaitgalių ataskaitas galima pastebėti, kad įprastai per savaitgalį patikrinama kiek daugiau nei 6 000 vairuotojų, iš kurių apie 2 proc. būna neblaivūs.

Praėjęs savaitgalis - ne išimtis. Rugpjūčio 2-4 dienomis, penktadienį-sekmadienį, šalies keliuose vykdytų reidų metu išaiškintas 151 neblaivus vairuotojas, 62 neblaivūs dviračių vairuotojai, 1 neblaivus vadeliotojas.

Per tris dienas buvo patikrintas 6 517 transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Išaiškintas 151 neblaivus vairuotojas, t. y. 2,3 proc. patikrintųjų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 80 vairuotojų, vidutinis - 45 ir 26 - sunkus girtumas. Dar 62 patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos. Dėl apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinti 5 vairuotojai, iš jų 2 buvo apsvaigę.

Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje - 32, Vilniaus - 22, Kauno ir Utenos - po 19, Marijampolės - 16, Šiaulių - 13.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje sulaikyti 7 sunkiai apgirtę vairuotojai, Utenos - 5, Alytaus ir Klaipėdos - po 3, Kauno, Panevėžio ir Vilniaus - po 2 tokius vairuotojus, Šiaulių - 1.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia nustatyta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje - 13, Panevėžio - 10, Tauragės - 9.

Šalčininkų rajone policijos pareigūnams „įkliuvo" neblaivus vadeliotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)