Vis dėlto, leidus sau persigalvoti ir nusprendus paskubėti pasiklausyti roko prie Senos (arba roko nuo scenos, į kurį taip pat apeliuoja festivalio pavadinimas, slepiantis savyje vieną iš prancūzų taip mėgstamų žodžių žaismo „kūrinių“) verta labai labai paskubėti, kadangi trijų dienų bilietai jau prieinami tik iš „antrų rankų“ (festivalio organizatoriai iki šiol juos spėjo sėkmingai išparduoti), o pati šventės pradžios data toli gražu ne už kalnų – Rock en Seine šiemet vyksta rugpjūčio 23-25 dienomis.

Ne karto festivalyje dar neapsilankę gali nežinoti ir kelių faktų, darančių šią muzikos šventę išskirtine – visų pirmą, Rock en Seine yra rengiamas Domaine national de Saint-Cloud parke, sukurtame garsiojo Prancūzijos landšafto architekto André Le Nôtre (taip, to paties, kuris sukūrė Versalio rūmų sodą ir parką) – pirmajame tokio tipo objekte, įtrauktame į Prancūzijos nekilnojamojo paveldo registrą.
Taip pat tai yra vienas iš nedaugelio festivalių Europoje (ir vienas iš vos kelių, rengiamų bent dešimtmetį), kurio lankomumas kasmet tik auga. Tiesa, pastaraisiais metais, sąlyginai „kukliai“ – vos po tris-penkis tūkstančius lankytojų pliuso. Viskas dėl to, kad beveik penkių kvadratinių kilometrų ploto parko publikos „talpinimo“ savybes vietinė valdžia kartu su festivalio organizatoriais vis dar bando ištirti pakankamai atsargiai – „visų festivalio dienų“ bilietų kiekis kasmet yra ribotas.

Retas komercinis tokio tipo ir formato festivalis Europoje gali pasigirti tuo, kad dažnas „headliner‘is“, sykį pasirodęs festivalyje, po metų ar kelių vėl į jį sugrįžta. Kai kuriems Rock en Seine tai nutiko ne kartą ir netgi ne du. Deja, vienintelį kartą – 2008-aisias – čia pasirodyti turėjusi Amy Winehouse į sceną taip ir neišėjo, o pagrindiniai 2009-ųjų „headliner‘ai“ – legendinė britų roko grupė Oasis atšaukė savo koncertą prieš pat pasirodant scenoje, kadangi užkulisiuose susimušė vieni pagrindinių kolektyvo narių – broliai Liamas ir Noelis Gallagheriai.

Atvyksiančių šiemet, reikia tikėtis, panašūs nemalonumai netyko – visgi, festivalis vėl sugebėjo prisitraukti pulką aukštai roko topuose tebesėdinčių ar bent jau gyvai prisimenamų žvaigždžių ir gyvų legendų - „System of a Down“, „Franz Ferdinand“, „Phoenix“, „Nine Inch Nails“, „Belle and Sebastian“ ir begalę kitų.

Nors patys organizatoriai ir oficialūs tarpininkai 149 eurų (apie 514 litų) vertės bilietus skelbiasi jau išpardavę, pakankamai gausiai galima atrasti juos perpardavinėjamus įvairiausiuose internetiniuose forumuose ir, be abejo, socialiniuose tinkluose. Šiuo metu, kainos „juodojoje rinkoje“ svyruoja tarp 120 ir 210 eurų (maždaug 415 ir 724 litų). Vienos dienos bilietą galima nusipirkti ir oficialiai – bet kuriam iš trijų vakarų jis kainuoja 49 eurus arba apie 167 litus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją