Ingredientai

Sviestas 0.5 kg
Miltai 0.5 kg
Cukrus 2 stiklinės
Druska 1 žiupsnelis
Porcijos: 12
Pats gardžiausias, kokį teko ragauti.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Miltus pasiberti ant stalo lentos ir į juos su burokine tarka sutarkuoti sviestą. Viską peiliu iškapoti. Kai nebelieka sausų miltų, padarius viduryje duobutę į ją supilti kefyrą, įberti labai mažą žiupsnelį druskos ir suminkyti.

Iš tešlos padaryti apvalius blynelius kočiojimui (Dydis – kokio skersmens dydžio norėsite torto).
Blynus sudėti į lėkštę ir per naktį laikyti šaldytuve.

Kitą dieną iš tešlos blynų iškočioti apvalius paplotėlius labai labai plonus. Ant jų uždėti lėkštę (norimo skersmens) ir padarytus paplotėlius dėti į orkaitę (paplotėlius geriausiai užvynioti ant apvalaus ir ilgo daikto, kad nesusilamdytų ir gerai persineštų ant skardos).

Kad neatsirastų pūslės, galima su šakute pabadyti. Bet pūslės negadina, pertepimo metu jos susitraiško ir tiek.

Kepti kol paruduoja (170 laipsnių temp.). Išėmus iš orkaitės sudėti ant lentelių ar stalo, kad atvėstų (iškepa greitai, todėl reikia sekti, kad nepajuoduotų, nes yra ploni)

Paskutines tešlos atraižas taip pat plonai iškočioti ir iškepti, tai būs trupiniams viršaus apibarstymui.

Paplotėlius dėti vieną ant kito ir pertepti grietinės kremu (kas kart paspausti lėkšte). Sudėjus 4-5 paplotėlius, pertepti raud. serbentų drebučiais (galima ir juodųjų serbentų).

Ant sudėtų paplotėlių uždėti lėkštę ir apipjaustyti apvaliai šonus, o iš nupjautų šoninių likučių peiliu apklijuojami torto šonus, kad nebūtų šlapi, o apliptų trupiniais. Ant torto viršaus suberti iš paskutinio paplotėlio sumaigytus smulkius trupinėlius, taip, kad neliktų grietinės žymės. Po to galima paviršių pabarstyti kokoso drožlėmis.

Pertepimas

Į grietinę supilti vanilinį cukrų ir sukrų, sutarkuoti citrinos žievelę ir išplakti iki tirštumo. Tokia mase pertepami visi paplotėliai, išskyrus vieną, kurį pertepu serbentų drebučiais.

Serbentų drebučiusimti iš stiklainio ir dėti ant paplotėlio, kad apsiteptų visas paviršius.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai