Ingredientai

Kiaulienos lašiniai 50 g
česnakai 8 skiltelės
Soda 1 šaukštelis
Druska pagal skonį
Mėsos sultinys 1 stiklinė
Petražolės žiupsnelis
Krapai žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Česnaką nuvalykite, jautieną nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Mėsmale sumalkite jautieną, lašinius ir česnakus. Įberkite į faršą druskos, maltos paprikos, juodųjų pipirų, įpilkite šiek tiek mėsos sultinio. Viską gerai išmaišykite.

Faršą nakčiai palikite šaldytuve. Kitą dieną iš jo suformuokite maždaug 10 – 15 cm ilgio dešreles. Jas kepkite ant atviros ugnies, grotelių ar orkaitėje.

Pasiruoškite padažą. Žalumynus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnakus nuvalykite ir sutrinkite su druska iki vienalytės masės. Tuomet įpilkite mėsos sultinio, alyvuogių aliejaus, pipirų ir žalumynų. Išmaišykite. Mititei valgykite su šiuo padažu, pagal išmonę papuoškite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai