Ingredientai
Miltai
200
g
Sviestas
200
g
Cukraus pudra
200
g
Vanilinis cukrus
1
pakelis
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Kiaušiniai
4
vnt.
Varškė
200
g
Sviestas
200
g
Grietinėlė
50
ml
Kakava
3
šaukštai
Cukraus pudra
100
g
Braškės
200
g
Šokoladas
100
g
Grietinėlė
50
ml
Cukraus pudra
100
g
Vanduo
100
ml
Migdolų drožlės
50
g
Braškės
2
stiklinės
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Sviestą ištrinkite su cukrumi. Kiaušinius išplakite ir supilkite į sviesto masę. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.
Iškočiokite tešlą į 1 cm storio lakštą ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 min.
Kremui ištrinkite sviestą su cukrumi. Varškę ištrinkite su grietinėle ir sumaišykite su sviesto mase. Ketvirtadalį kremo atidėkite, likusį sumaišykite su kakavos milteliais.
Iškepusį lakštą padalinkite į keturias dalis, apšlakstykite sirupu. Paskui sluoksniuokite lakštus ir kremą bei supjaustytas braškes.
Šokoladą ištirpinkite su grietinėle, karšta mase apliekite tortą. Papuoškite migdolų drožlėmis, braškėmis ir kremu.
Atsiliepimai