Ingredientai

Virtos žaliuokės 1 kg
Salierai 0.5 kg
Aliejus 300 g
Druska pagal skonį
Grybų salotos su daržovėmis žiemai.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Paruoštas žaliuokes virkite 5-6 min. pasūdytame vandenyje ir tuomet apkepkite su aliejumi. Atskirai apkepkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Salierus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje, nulupkite, supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais.

Visus paruoštus produktus sumaišykite, sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Pomidorus galima keisti pomidorų tyre. Supylę likusį aliejų ir pasūdę, troškinkite, kol salierai visai suminkštės.

Karštą masę sukrėskite į stiklainius, kaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (1 l vandens 400 g druskos): 1/2 l talpos stiklainius – 10-12 min., 1 l talpos – 15-18 min. Arba kaitinkite du kartus verdančiame vandenyje: pirmą dieną – 60 min., po 48 val. – 35 min. Iškaitinę sandariai uždarykite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai