Lietuvės rezultatas 50 m plaukimo krūtine rungties finale - 29,59 sek.


Auksą iškovojo rusė Julija Jefimova (29,52 sek.). Bronza atiteko amerikietei Jessicai Hardy (29,80 sek.).

R. Meilutytė pagerino ir du pasaulio rekordus. Jaunoji Lietuvos plaukikė 50 metrų plaukimo krūtine pusfinalyje nuotolį įveikė per 29,48 sek. Tai - šalies, pasaulio, Europos bei pasaulio čempionatų rekordas.

R. Meilutytė šiame čempionate pagerino pasaulio rekordą ir 100 m plaukimo krūtine varžybose. Auksą Barselonoje iškovojusi Lietuvos plaukikė šios rungties pusfinalyje distanciją įveikė per 1:04,35 min. Auksiniame finale mūsiškė pasiekė kiek kuklesnį rezultatą (1:04,42).

R. Meilutytė: pasiekti pasaulio rekordą buvo nerealu

Lėktuvas Vilniuje nusileido 23.45 val. R. Meilutytę prie lėktuvo pasitiko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Oro uosto laukiamojoje salėje mūsų plaukikės laukė didelė grupė žurnalistų ir fotografų bei gerbėjų.

„Labai smagu. Ilgai lauktas jausmas. Visus metus sunkiai dirbau. Labai smagu, kad tiek žmonių Lietuvoje mane palaikė. Seniai nebuvau namuose, todėl jų labai pasiilgau. Norėčiau nuo visos plaukikų komandos padėkoti visiems, kurie palaikė ir laikė už mane kumščius. Ačiū, jums“, - LRT savo jausmus apibūdino R. Meilutytė.

Olimpinės ir pasaulio čempionės dar laukia pasaulio jaunių čempionatas.

„Sezonas dar nesibaigė. Žinoma, akcentavome pasaulio čempionatą, po jo pagal svarbą rikiuojasi pasaulio jaunių čempionatas. Aš labai patenkinta savo rezultatais. Pasiekti pasaulio rekordą buvo nerealu. 100 metrų plaukimo krūtine distancija buvo svarbiausia“, - LRT teigė planetos čempionė.

R. Meilutytės pagrindinės konkurentės - J. Jefimova ir J. Hardy ypatingai nenustebino.

„Ne, varžovės nenustebino. Jos labai pajėgios. Nesistengiu jų išskirti, stengiuosi susikoncentruoti ties savimi. Baseine esame varžovės, o taip jos yra geros panelės“.

Paklausta, kiek kartų lankėsi pas dopingo kontrolierius, Rūta sakė, kad tikrinta buvo apie 6 ar 7 kartus. Čempionate buvo tikrinamos visos prizininkės.

Pajėgiausia Lietuvos plaukikė prisipažįsta, kad Barselonoje neplaukė idealiai.

„Nėra lengva viską padaryti tobulai, Nesakau, kad esu tobula. Aš tikiuosi pagerinti savo rezultatus per artimiausius dvejus metus“, - žadėjo dviejų medalių savininkė.

R. Meilutytė žadėjo kitose svarbiose varžybose dalyvauti daugiau rungčių.

„Aš esu pajėgi dalyvauti ir kitose rungtyse. Tiesa, su treneriu apie tai dar nekalbėjome“.

Džiaugsmingiausia naujiena laukė susitikime – pasirodo, kad sužavėtas R. Meilutytės demonstruojamais rezultatais, atsirado stiprus rėmėjas, kuris plaukikę parems 100 tūkst. litų suma. Su viena išlyga – šiuos pinigus sportininkė gaus, kai taps pilnamete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)