Kad ir kaip gera būti gryname ore, atsitinka taip, kad geras miegas turi didelės įtakos, kaip teigiamai jūs būsite nusiteikęs toliau leisti dienas gamtoje. Kai ruošitės stovyklauti ar keliauti į gamtą, prisiminkite šiuos kelis patarimus.

Pasirūpinkite tinkamu pagrindu miegmaišiui. Kad ir kokį variantą pasirinktumėte - storesnį ar plonesnį pripučiamą čiužinį, ar kilimėlį - svarbu, kad jis būtų lengvai ir patogiai supakuojamas. Taip pat svarbu, kad miegojimo pagrindas apsaugotų nuo kietos žemės ir kad jūs patys galėtumėte reguliuoti čiužinio stangrumą.

Jei turite papildomos vietos nedidelei pagalvėlei, būtinai ją pasiimkite. Jūs net neįsivaizduojate, kaip pagalvė gali jūsų miegą padaryti itin kokybišką! Bet jei neturite tokios galimybės, prikimškite marškinėlius savo drabužiais ir taip turėsite pagalvę.

Kaip išvengti triukšmo. Kai kurie stovyklautojai tiesiog dievina gamtos garsus, kiti nepakenčia čirpiančių vabalų garso. O jei vykstate į muzikos festivalį, gamtos garsus galite ir pamiršti, nes visą naktį jums bumbsės jei ne muzika, tai besilinksminantys festivalininkai. Tad jei visgi esate jautrus miegotojas, nepamirškite su savimi pasiimti ausų kamštukų, kurie padės sulaikyti garsus. Jie yra itin maži, lengvi ir pigūs.

Temperatūros reguliavimas. Netgi vasaros metu, naktys gali būti šaltokos, ypatingai prie jūros ar kalnuose. Prieš kelionę yra normalu pasidomėti orų prognozėmis, bet jums greičiausiai bus įdomu, ar jūsų miegmaišis bus tinkamas miegoti vėsesnę naktį. Paprastai ant miegmaišių maišelių ant etiketės turėtų būti parašyti laipsniai, kiek jie gali sulaikyti šilumos.

Pasirinkite tokį, kuris sulaiko bent 25 laipsnius. O jei jūsų miegmaišis yra plonesnis, galite pripildyti plastikinį butelį kartų vandeniu ir pasidėti jį šalia kojų - taip greičiau užmigsite vėsesnę naktį. O jei palapinėje jums per karšta, iš anksto pasirūpinkite tinkleliu nuo odų, kad galėtumėte prasegti palapinę.

Pasiruoškite fiziškai. Turėkite galvoje, kad geriausias miegas gamtoje bus tada, jei dienos metu bent šiek tiek nuvargsite. Stenkitės kuo daugiau judėti - plaukioti, žaisti aktyvius lauko žaidimus, kad vakare, po vakarienės, tiesiog norėtumėte susivynioti į miegmaišį ir saldžiai užmigti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)