Užsiregistravusios 16 komandų buvo suskirstytos į keturis pogrupius, po keturias ekipas.

Pagal priimtą turnyro sistemą, kiekvienos grupės nugalėtojai pateko į pusfinalį, po kurio laukė didžiojo mėgėjų finalo dvikova.

A grupėje užvirė įnirtinga kova dėl pirmos vietos tarp komandų „Bičiulis“ ir „Atela“. Varžovus triuškinusios komandos susitiko lemiamame mače. Paskutinės grupės grumtynės tapo tikru emocijų spektakliu ir pergalę tik po atkaklios kovos rezultatu – 11:6 iškovojo, „Bičiulio“ ekipos vyrukai, kurie tapo pirmais pusfinalio dalyviais.

Madas B grupėje diktavo komanda pavadinimu „Indėnai“. Palankiai susiklosčius aplinkybėms, „Indėnų“ vaikinai jau buvo užsitikrinę pirmą poziciją grupėje po pirmų dviejų mačų. Nieko nebelėmusiame susitikime grupės lyderiai dar pasismagino prieš „Versmės“ krepšininkus – 17:5.

Kiek netikėtai įvykiai pasisuko C grupėje, kurioje ekipa pavadinimu „Night street“, po pralaimėtos pirmos dvikovos, nusprendė nebetęsti pasirodymo turnyre. Autsaideriais šiame pogrupyje liko ir ekipa „Pavadinimas“, o kova dėl pirmos vietos užvirė tarp „Fanato“ ir „Gatvinių“ komandų. Pastaroji ekipa, suburta iš Kėdainių krepšinio mokyklą lankančių jaunuolių, tapo trečiais pusfinalio dalyviais, jie įveikę „Fanatą“ – 10:5.

D grupėje kelią Olimpo link skynėsi tikru turnyro atradimu tapusi „Šimto“ komanda. Užtikrintai iki pirmos vietos nužygiavę vyrukai, varžovams neleido net pagalvoti, apie galimybę, pakovoti dėl aukščiausiųjų pozicijų.

Pirmo „3 už Lietuvą“ turo pusfinalyje susitiko „Bičiulio“ ir „Indėnų“ komanda. Gausiai aistruolių palaikomi „Bičiulio“ krepšininkai visų rungtynių metu vijosi oponentus. Kietą žaidimą demonstravę „Indėnai“ turėjo atsakymą į kiekvieną tikslų varžovų metimą ir tapo pirmais finalininkais. „Indėnai“ pergalę išplėšė rezultatu – 10:7.

Dėl antro bilieto į finalą susigrūmė „Gatvinių“ bei „Šimto“ ekipos. Kaip ir pirmame pusfinalio susitikime taip ir šiame, nugalėtoją nulėmė paskutinės rungtynių sekundės. Šįkart sėkmė šypsojosi labiau patyrusiems „Šimto“ krepšininkams, kurie priešininkus palaužė rezultatu – 11:9.

Mėgėjų turnyro finale, dėl teisės kovoti prieš krepšinio legendas, susitikusios „Indėnų“ ir „Šimto“ ekipos nuo pat lemiamų rungtynių pradžios demonstravo kietą kovą bei aktyvią gynybą. Po pirmų minučių rezultatas dar buvo lygus – 1:1, tačiau tuomet iššovė „Šimto“ komandos toliašaudė artilerija, po kurios pavyko susikrauti apčiuopiamą pranašumą – 5:1. Pakilę į šturmą, „Indėnai“ išlygino rezultatą – 5:5.

Į tokį spurtą „Šimtas“ atsakė taikliu tolimu šūviu – 7:5. Nors „Indėnai“ aktyviai stengėsi pelnyti taškus, visos jų pastangos atsimušė į komandinę varžovų gynybą. Pabaigoje taikliai sumetę baudų metimus „Šimtas“ iškovojo pergalę – 10:7.

Kėdainių turo mėgėjų varžybų laimėtojais tapo mėsos sūdytoju dirbantis Kęstutis Zinkus, futbolo vartininkas Martynas Šležys bei krepšinio treneris Laurynas Valuckas.

Nugalėtojai finalinėje „3 už Lietuvą“ pirmo turo kovoje susigrūmė su krepšinio legendų rinktine, sudaryta iš Tomo Masiulio, Gintaro Staniulio, Vaido Jurgilo bei krepšinio mecenato Antano Guogos.

„3 už Lietuvą“ įnirtinga krepšinio mėgėjų kova su legendomis vyks draugiškų krepšinio rungtynių tarp Lietuvos ir Belgijos ilgosios pertraukos metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją