Ingredientai
Gaminimo eiga
Morkas nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti burokine trintuve. Šokoladą sutarkuoti arba smulkiai sugrūsti. Migdolus apkepinti keptuvėje be riebalų ir sumalti.
Paruošti pyragui tešlą. Kambario temperatūros sviestą sutrinti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išsukti iki vientisos masės. Pabaigoje plona srovele nuolat sukant supilti pieną ir citrinos sultis.
Į sviestinę masę sudėti maltus migdolus ir morkas, gerai išmaišyti.
Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir muskato riešutą. Pamažu maišant suberti į tešlą. Turėtų išeiti skystoka tešla. Pabaigoje sudėti kokoso drožles ir šokoladą.
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Tešlą iškrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti maždaug 1 val.
Padažui 1 stiklinėje karšto vandens ištirpinti cukrų, supilti citrinos sultis ir suberti krakmolą. Pakaitinti, nuolat maišant, iki virimo. Nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Ataušusį pyragą išimti iš formos, apipilti padažu, kad susigertų, ir patiekti.
Atsiliepimai