Ingredientai

Pomidorai 10 vnt.
druska pagal skonį
Paprastai pagalvojus apie džiovintus produktus, nekyla asociacijos su jokiais gurmaniškais patiekalais. Vis dėlto vos gan nedidelis saulėje džiovintų pomidorų kiekis suteikia patiekalams gurmaniškumo ir turtingo skonio. Lengva pagaminti, laikyti ir naudoti namie – tai produktas, kurį tikrai verta turėti savo virtuvėje.

Gaminimo eiga

Nors pastaraisiais metais kainos kiek apmažėjo, vis dar paranku pomidorus gaminti namie, ypač jei juos auginate. Pagrindinis procesas yra pakankamai paprastas.

Pasirinkite maždaug vienodo dydžio pomidorus, kad jie džiūtų tuo pačiu greičiu.

Perpjaukite pomidorus per pusę, išdėliokite ant tinklelio, šiek tiek pabarstykite su druska ir, pageidautina, žolelėmis, laikykite karštoje saulėje, kol išdžius. Priklausomai nuo oro sąlygų, tai gali trukti nuo keturių dienų iki dviejų savaičių. Saugant nuo vabzdžių ir užtikrinant tinkamą ventiliaciją, reiktų juos uždengti marle. Taip pat nakčiai reiktų įnešti į vidų. Iš dešimties standartinio dydžio pomidorų gausite apie trisdešimt gramų džiovintų. Mūsų šalies klimatinėmis sąlygomis pomidorus, deja, tektų džiovinti orkaitėje.

Galutinis produktas turi būti visiškai išdžiūvęs, bet ne traškus, be jokios drėgmės viduje, kad nebūtų terpės veistis bakterijoms. Saulėje džiovinti pomidorai su aliejumi ir šviežiomis žolelėmis ar česnaku turi būti laikomi šaldytuve.

Saulėje džiovintų pomidorų istorija

Dar prieš tai, kai paplito modernūs konservavimo metodai, italai džiovindavo pomidorus ant savo čerpių stogų ir vartodavo žiemą, kai nebūdavo šviežių pomidorų. Šiais laikais saulėje džiovinti pomidorai (itališkai pomodori secchi) Italijoje populiarūs ne tiek, kiek Amerikoje, kur dažniausiai naudojami su makaronais ar padažo skoniui pagerinti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai