Ingredientai
Agurotis
1.5
vnt.
Apelsinai
4
vnt.
Citrinos
2
vnt.
Cukrus
1.5
kg
Agurotis - stebuklinga daržovė, sugebanti perimti visą savo kaimyninių produktų skonį.
Gaminimo eiga
Kaip gaminti:
1. Aguročius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Apelsinus ir citrinas gerai nuplaukite su soda, nenulupę žievės supjaustykite plonais griežinėliais, išimkite sėklas, paskui kiekvieną griežinėlį perpjaukite į keturias dalis.
2. Pasigaminkite sirupą. Cukrų užpilkite 250 ml vandens, maišydami užvirinkite ir virkite 10 min.
3. Į verdantį sirupą suberkite aguročių kubelius, kai užvirs, pavirkite dar 5 min.
4. Suberkite apelsinų ir citrinų gabalėlius, kai užvirs, 40 – 50 min virinkite ant nekaitrios viryklės. Atvėsusią uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite. Laikykite vėsioje vietoje.
Skanaus!
Atsiliepimai