Ingredientai

Agurotis 1.5 vnt.
Apelsinai 4 vnt.
Citrinos 2 vnt.
Cukrus 1.5 kg
Agurotis - stebuklinga daržovė, sugebanti perimti visą savo kaimyninių produktų skonį.

Gaminimo eiga

Kaip gaminti:

1. Aguročius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Apelsinus ir citrinas gerai nuplaukite su soda, nenulupę žievės supjaustykite plonais griežinėliais, išimkite sėklas, paskui kiekvieną griežinėlį perpjaukite į keturias dalis.

2. Pasigaminkite sirupą. Cukrų užpilkite 250 ml vandens, maišydami užvirinkite ir virkite 10 min.

3. Į verdantį sirupą suberkite aguročių kubelius, kai užvirs, pavirkite dar 5 min.

4. Suberkite apelsinų ir citrinų gabalėlius, kai užvirs, 40 – 50 min virinkite ant nekaitrios viryklės. Atvėsusią uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite. Laikykite vėsioje vietoje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai