Ingredientai

Porai 1 vnt.
Bulvės 3 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4
Keturiems asmenims. Paruošimo laikas – 35 minutės. 255 kilokalorijos.

Gaminimo eiga

Keturiems asmenims. Paruošimo laikas – 35 minutės. 255 kilokalorijos.

Ingredientai:
1 poras
3 bulvės
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
400 g lydyto sūrio
žiupsnelis muskato riešuto
druska
malti juodieji pipirai

Gaminimas:

Porą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Bulves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

Nedideliame puode pakaitinkite aliejų ir apkepkite daržoves, kol jos lengvai apskrus. Įpilkite 1,2 litro karšto vandens ir virkite 20 minučių. Tada sriubą sutrinkite smulkintuvu ir vėl padėkite ant ugnies.

Į puodą su sriuba maišydami sudėkite lydytą sūrį. Tada sriubą pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais ir muskato riešutu. Nenustodami maišykite, kol užvirs.

Išvirusią sriubą išpilstykite į dubenėlius. Patiekti galima su skrudintos kvietinės duonos gabalėliais. Tą pačią duoną galima apkepinti svieste. Sriubą papuoškite mėgstamos žalumos šakelėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai