Ingredientai

Špinatai 400 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 2 šaukštai
Varškė 250 g
Citrina 1 vnt.
Krapai pagal skonį
Silpnai sūdyta arba rūkyta lašiša 300 g
Muskato riešutai, druska, pipirai pagal skonį
Alyvuogių aliejus 1 šaukštas
Puikus ir sotus užkandis.

Gaminimo eiga

Špinatus nuplaukite, lapelius atskirkite nuo kotelių ir troškinkite uždengtame inde (vandens papildomai nepilkite!) 2-3 min. Troškintus špinatus, kiaušinių trynius, miltus, druską, pipirus ir muskato riešutus sumaišykite virtuviniu kombainu.

Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į gautą masę. Paimkite kepimo skardą, išklokite kepimo popieriumi ir paskleiskite gautą špinatų masę 5-7 mm sluoksniu. Kepkite 190 – 200 C orkaitėje apie 12-15 min., kad masė sutvirtėtų, bet neperdžiūtų.

Varškę išmaišykite su citrinos sultimis ir žievele, suberkite smulkiai supjaustytus krapus. Iškeptą špinatų lakštą apverskite ant kepimo popieriaus, nulupkite popierių, ant kurio kepė ir palaukite, kol atvės.

Visą špinatų lakšto paviršių ištepkite paruošta varške, ant viršaus išdėliokite lašišos gabalėlius ir susukite vyniotinį. Padėkite į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustykite riekelėmis aštriu peiliu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai