Ingredientai
Šviežių kopūstų
450
g
Druskos, kmynų, krapų, petražolių
pagal skonį
Kiaušinis
3
vnt.
Aliejus
1
šaukštelis
Sviestas
2
šaukštai
Kefyras
250
ml
Miltai
140
g
Soda
šaukštelis
Grietinėlė
50
g
Druska tešlai
2
šaukšteliai
Šį pyragą galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Geriau rinktis visai jaunus kopūstus.
Gaminimo eiga
Paruošiame tešlą: dideliame dubenyje šakute išmaišome kiaušinį su druska, suberiame sodą (negesiname). Dabar galima įpilti stiklinę kefyro, po šaukštą maišant berti miltus.
Kopūstus supjaustome smulkiais šiaudeliais, pasūdome ir sumaigome rankomis. Sudedame žalumynus. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, sudedame kopūstus ir kepiname kartkartėmis įpildami šiek tiek vandens, kad kopūstai nepridegtų. Įmušame kiaušinį ir išmaišome.
24 cm pyrago formą sutepame aliejumi, įpilame mažesnę pusę tešlos į formą, ant viršaus sudedame kopūstinį įdarą. Uždedame likusia tešla. Pabarstome sviesto gabalėliais. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus!
Atsiliepimai