Nežinia, kaip nutiko nelaimė ir kada, tačiau rasta ji be dalies kojelės – nutraukta letena iki blauzdos vidurio. Lekia išsigandusi nuo žmonių, suaugusių kačių: šlubuodama, brūžindama į asfaltą tą savo kojelę... Vaizdas draskantis širdį, skausmingas net visko mačiusiems savanoriams.

Reikėjo ją gaudyti bet kokiu atveju. Savanorės Gintarė ir Lina vargais negalais sugavo katytę ir pristatė į laikiną globą pas Liudą. Mažylė buvo nugabenta pas gydytojus. Dar sunku pasakyti, ar reikės amputuoti visą kojelę, ar ji galės gyventi tokia, kokia yra. Jei sąlygos bus geros, kojytė nebekraujuos, tuomet katukei nereikės operacijos.

Norėtumėm ją parodyti geram traumatologui, maitinti pačiu geriausiu ir skaniausiu maistu bei, žinoma, surasti pačius geriausius pasaulyje šeimininkus. Bet kai globotinių daug, kiekvienam gali pasiūlyti tik minimumą... Prisidėkite prie Gabytės laimės, jei tik galite, VšĮ „Rainiukas“ savanoriai ir katytės globėja labai laukia pagalbos!

Kokio ji būdo, ši gražutė, švelniai oranžinė rainė? Dar nedrąsi, išpūtusi akis žvelgia į kiekvieną judesį, krūpteli nuo garsesnio žodžio. Globėja Liuda stengiasi, ima ją ant rankų, glosto, myluoja po kelias valandas per dieną. O kaip kitaip? Šis rainas kūdikėlis patyrė tiek skausmo ir baimės, ir kai prarado letenėlės dalį, ir kai diena po dienos lakstė, brūžindama bigę į grindinį... Jai reikia laiko, bet viskas bus gerai. Svarbiausia, kad dabar Gabytė saugi, branginama ir jau mylima. O anksčiau ar vėliau jai turi atsirasti ir tikrieji namai.

„Ir kodėl jie vėl graudina“, - taip ir girdžiu bambėjimą iš anapus ekrano...

Taip, yra ne viena pozityvi istorija apie beglobiukus. Apie atrastus gerus namus, nuostabius šeimininkus. Kai gali atsidusti ir pasakyti sau: na štai, čia viskas tvarkoj, einame toliau. Ir nelieka laiko pasidžiaugti ilgiau, paviešinti tas istorijas, nes... Laiko nelieka. Nes kažkam kiekviena diena - karas su liga, su vargu ir badu, ir sutelkiame visas jėgas ten, kur istorija dar nesibaigė gerai, bet tikimės, kad su neabejingų žmonių pagalba ta laiminga pabaiga bus.

Pastarosiomis savaitėmis „Rainiukas“ į naują gyvenimą išleido ne vien mažylius katinėlius, bet ir kelis suaugusius katinus bei šunis, kurie, atrodė, jau niekam nereikalingi. Juk kartais reikia tik postūmio, pataikyti teisingą dieną, teisingą valandą, ir tas, kas vakar dar negalvojo, kad namuose trūksta augintinio, susimąsto: ar tik ne čia - maža murkianti arba lojanti laimė, kurios trūksta iki pilnos laimės?

Tad jei jums trūksta oranžinės, nedrąsios, ant trijų kojelių tapsenančios laimės, jei norite pasiūlyti Gabytei savo namus, paskambinkite tel. +370 615 58898, +370 689 73782 arba rašykite info@rainiukas.lt. Nuo vasaros pabaigos katytei reikės ir naujos globos, todėl laukiame ir jos pasiūlymų.