Šioje trasoje autokroso mėgėjai praktikavosi ne taip jau ir seniai. Liepos 7 d. Joniškio trasoje vyko bulių kautynės ir autokroso varžybos, tad kiekvienas, kuris norėjo susipažinti ar dar kartą prisiminti Joniškio trasos kontūrus šia galimybe galėjo pasinaudoti. Dabar apšilinėti jau per vėlu, kadangi ketvirtasis etapas įvyks jau šį sekmadienį. Prieš ketvirtąjį etapą derėtų apžvelgti ir tarpinius rezultatus bei situaciją visose klasėse po trijų etapų.

Klasėje, kurioje lenktyniauja jaunimas, į priekį veržiasi Erikas Narbutas su „Honda Civic“. Jis turi surinkęs 54 taškus ir šešiais lenkia Karolį Petrovičių. Kova dėl trečios vietos žada būti įnirtingesnė, kadangi Domą Meilių, esantį trečioje vietoje, atsilikdamas vos trimis taškais vejasi Marius Kanopeckas.

M-1600 klasės prizininkai įpusėjus sezonui vienas nuo kito jau yra atitrūkę gana saugiu atstumu. Su 50 taškų pirmauja „Opel Astra“ vairuojantis Egidijus Nevulis. 43 taškus turi praėjusiame etape Uoginiuose nesėkmę patyręs Almantas Januševičius. 32 taškus jau surinko Arnas Grabauskas. Jis ketvirtoje vietoje žengiantį Remigijų Januševičių lenkia 6 taškais.

M-2000 klasės dalyvių gretose 49 taškus sukaupęs pirmauja Raimundas Kukenys, vairuojantis „Opel Kadett“. Beje, lyderiui trečiame etape neatlaikė automobilio variklis, tačiau naivu tikėtis, kad Raimundas jį vis dar remontuoja. Veikiausiai jo „Opel“ jau seniai perrinktas, išbandytas ir laukia naujų startų. Už Raimundo Kukenio turnyro lentelėje rikiuojasi Vitalis Sarsevičius su „Toyota MR2“ ir „Opel Kadett“ hibridu. Jis turi 39 taškus ir vos vienu lenkia trečios vietos savininką Gražvydą Venckų.

Vien jau rašant apie „Open“ klasę kyla adrenalinas. Po trijų etapų visus prizininkus skiria vos taškas. Kad šioje klasėje vyrai spaus iki galo aišku jau dabar. 43 taškus ir lyderio poziciją kol kas pasisavinęs „stogų“ naujokas Žilvinas Lingė. Vos tašku mažiau – 42 turi Marius Kisielis. Į nugarą kvėpuoja ir Deividas Vareika su 41 tašku. Lyderių trejetuką pasiryžęs pavyti ir Donatas Stašiūnas- Žvėris. Nors iš šalies gali atrodyti, kad Donatas savo „Opel Corsa“ daugiau remontuoja, negu ja važiuoja, tačiau tarpiniai rezultatai kalba patys už save. Su krūva nelaimių, žiupsniu problemų ir sauja kitokių, ne pačių geriausių reikalų, Žvėris vis dar žengia ketvirtas, turi 37 taškus ir be kovos pasitraukti nežada.

Tarpiniai rezultatai sako, kad sekmadienį Joniškyje bus karšta. Organizatoriai visus autokroso mėgėjus sekmadienį kviečia praleisti trasos prieigose. Juolab, kad Joniškio trasa viena patogiausiu stebėti lenktynes. Aukšti trasos šlaitai ne tik pakankamai saugūs, bet ir suteikia puikias galimybes matyti didžiąją trasos dalį. Varžybų pradžia – 12-ą valandą, tačiau atvykti kviečiame ir anksčiau, kadangi serviso zonoje nuolat galima pasižiūrėti kaip dirba mechanikai, ar iš arčiau išvysti vieną ar kitą automobilį.

Jei dar svarstote ar vykti į Joniškį, kviečiame užsukti į fotogaleriją ir išvysti akimirkas, kuriose įamžinta tai, kas dėjosi šioje trasoje varžybų metu praėjusį mėnesį.

Po šio etapo Aukštaitijos mėgėjų autokroso pirmenybėse liks vos du etapai. Artimiausias jų įvyks Ramygalos trasoje, rugpjūčio 18-ą dieną. Rugsėjo antroje pusėje sezoną vainikuos baigiamasis etapas Rokiškyje.