Skirtingą patirtį bekelėje turintys vyrai – Darius savo ištvermę yra išbandęs Afrikos, Azijos, Balkanų, Šiaurės Rusijos tolimosiose ekspedicijose, tuo tarpu jo šturmanas Mindaugas į bekelę dažniau nuklysdavo su motociklu – Latvijos „braliukų“ įrengtas trasas bandys įveikti „Toyota Land Cruiser 73“ visureigiu. Visgi paskutinę savaitę prieš varžybas vykusi treniruotė tapo tikru išbandymu tiek vyrams, tiek bolidams...

Ši treniruotė galėtų būti pakrikštyta kodiniu „Šniūro“ vardu, kadangi pačioje pradžioje ištraukta virvė tarnavo iki pat paryčių. Pirmiausia giliai į purų smėlį paniro ir užsispyrusi nutilo baltoji kauniečių „Toyota Land Cruiser 70“, kiek vėliau nutilo ir „Mitsubishi Pajero“ gervė, o galiausiai vilniečių Dariaus ir Mindaugo „dama“ taip pat nusprendė parodyti principus – atsiradus gedimams kuro padavimo sistemoje vilniečiai iš klampaus purvo ir gilių balų, padedami Roko ir Šarūno bei jų mažylio „Wranglerio“, išsikapanojo tik vėlai naktį, o Vilnių pasiekė jau paryčiais. Belieka džiaugtis, kad gedimai išlindo likus treniruotės metu ir sportininkai turės pakankamai laiko juos išspręsti bei startuoti Latvijoje.

Tarp devyniasdešimt šešių „Stiga Trophy“ varžybų dalyvių Latvijoje išvysime keturis lietuviškus ekipažus – TR1 klasėje startuos Kauno visureigių sporto klubo nariai Rokas Danilevičius ir Šarūnas Rakauskas su „Jeep Wrangler TJ“ bei Vilniaus visureigių klubo „4x4 Strategija“ nariai Darius Motiejūnas ir Mindaugas Aškelenas su „Toyota Land Cruiser 70“. TR3 klasėje visiškai naujai paruoštu, net 400 kg lengvesniu nei jo pirmtakas, BBR2 bolidu varžysis „Baltexim“ komandos nariai Ričardas Malaiškas ir Vaidotas Paškevičius. Taip pat „4x4 Strategija“ klubo narių Antano Šlajaus, Kęstučio Butkaus ir Gintaro Klimavičiaus ekipažas rungsis turizmo klasėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)