Jeigu jis tarnavo kariniame dalinyje Nr.11789 ir priklausė uždarai 13-kos lietuvių – kareivių organizacijai BFMB, praneškite, kad jis yra labai kviečiamas atvykti į BFMB organizacijos narių susitikimus po 50 metų.

Šiemet (2013 m.) visų buvusių kareivių, BFMB organizacijos narių, susitikimas įvyks pirmąjį mėnesio šeštadienį – rugpjūčio 3 d. Ariogaloje, Dubysos slėnio stadione, kur vyks ir tremtinių sąskrydis. Stovyklavietės reikės ieškoti su užrašu BFMB arba skambinti šiame kvietime užrašytu mobiliuoju telefonu.

Vienos dienos susitikimas vyks nuo ryto, norintieji galės pasilikti iki vakaro. Renginių metu bus galimybė padiskutuoti prie bendrai suorganizuoto pietų stalo.

Svečių teisėmis tame susirinkime gali dalyvauti artimi BFMB narių giminaičiai ir kareiviai – lietuviai, kurie anuomet (1962-1964 m.) tarnavo kariniame dalinyje Nr.11789, nors jie ir nepriklausė nelegaliai organizacijai BFMB, bet buvo mūsų armijos draugai lietuviai ir geri pažįstami.

Informavimo dėlei galima visiems priminti, kad pirmasis BFMB organizacijos narių susitikimas – sąskrydis įvyko 1969 m. Palangoje, po karinės tarnybos Rusijos šiaurėje praėjus penkeriems metams.

2014 metais visi BFMB nariai ir minėtieji svečiai kviečiami atvykti į Klaipėdą, į susitikimą – sąskrydį. Susitikimas įvyks jūros šventės atidarymo dieną prie viešbučio „Klaipėda“ Naujojo sodo g. 1, antroje dienos pusėje. Jeigu pavyks susitarti apie tai bus informuotas ir viešbučio budėtojas. Pagrindinė susisiekimo priemonė tuomet bus mobiliojo telefono ryšys.

Tą kitų metų (2014 m.) vasarą, kai vyks Jūros šventė Klaipėdoje, teks labiau susiorganizuoti, nes kai kurie BFMB nariai, atvykę iš toliau, nutars Klaipėdoje apsistoti ne vienai dienai dėl Jūros šventės renginių ar norėdami pabūti prie Baltijos jūros.

Kad būtų lengviau atrasti vieniems kitus, čia užrašau keletą BFMB narių pavardžių: Parnarauskas iš Tauragės, Pekorius iš Dzūkijos, Stanaitis iš Suvalkijos, Tamušauskas iš Zanavykijos, Stankus, Bareika, Bingelis ir kiti.

Viso labo 13. Kai kurie iš jų matomi ano meto nuotraukų fotomontaže, pateiktame prie šio kvietimo. Aš vienas iš jų. Mano užduotis – padėti organizuoti BFMB narių susitikimus – sąskrydžius 2013 ir 2014 metais, prabėgus jau 50 metų po kareiviškos draugystės.

Galima skambinti šiais telefonais: 8 345 42 920 arba mob. Tel. 8 621 76 343. Esu linkęs kalbėtis tik su BFMB nariais. Giminaičiai ar artimieji gali man tik pranešti BFMB nario telefono numerį arba suteikti žinių, dėl kokių priežasčių tas ar kitas negalės dalyvauti susitikimuose. Visiems kitiems nesiruošiu teikti jokios informacijos nei apie BFMB organizacijos veiklą, nei kitais klausimais.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)