Šie kaklaraiščių audinys itin švelnus ir gali lengvai būti pažeistas. Jums reikia paprasčiausiai išlaikyti kaklaraiščius kaip galima švaresnius. Jei tai jums pavyks, jūsų kaklaraiščiai anksčiau išeis iš mados, nei kad juos prireiks valyti.

Parduotuvėse galima rasti audinių purškiklių, kurie gali apsaugoti nuo dėmių. Tačiau papildomai saugotis reikia ir patiems. Naudokite kaklaraiščio smeigtuką ir prieš valgydami apsaugoti marškinius ir kaklaraištį servetėle. Tuomet nereikės baimintis dėl dėmių.

Šilkas ir vanduo - nesuderinami

Jei vis dėlto kaklaraištis susitepė, nedelskite. Nusiriškite jį. Jei ilgai lauksite, dėmę išvalyti bus praktiškai neįmanoma.

Niekada nevalykite dėmės vandeniu.

Baltu popieriniu rankšluosčiu užtepkite šiek tiek dėmių išėmiklio ant dėmės. Jei po ranka nėra dėmių išėmiklio, pabandykite švarią servetėlę pamerkti į silpną mineralinį vandenį ir tuomet pavalykite dėmę. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Riebalų dėmes pabarstykite talko milteliais ar kukurūzų krakmolu kiek galima greičiau, leiskite susigerti. Po kelių valandų švariu audiniu nuvalykite likučius. Jei dėmė išlikusi, procesą pakartokite.

Paskutinės pagalbos priemonės

Pamėginkite štai ką...

Pakabinkite rankšluostį ant karšto radiatoriaus. Uždėkite kaklaraištį ant rankšluosčio, tuomet papurkškite šalto vandens purškikliu dėmės vietą, stengdamiesi, kad audinys nepermirktų. Naudodami itin minkštas servetėles nusausinkite kaklaraištį. Palikite per naktį. Kitą rytą patikrinkite: jei dėmė vis dar yra, pakartokite procesą.

Jei ant kaklaraiščio užtiško sviesto ar riebalų dėmė, nedarykite nieko, kol negrįšite namo. Tuomet padėkite kaklaraištį ant plokščio paviršiaus, patiesę rankšluostį. Pabarstykite talko milteliais ar kukurūzų krakmolu. Palikite per naktį ar tiek ilgai, kiek reikia. Švariu minkštu audiniu nuvalykite miltelius. Jei dėmė vis dar yra, procesą pakartokite. Gali prireikti iki trijų kartų, kol paaiškės, ar dėmė išvaloma.

Jei dėmės nepavyko išvalyti, tuomet nuneškite kaklaraištį į cheminę valyklą. Apskritai kaklaraiščių ten nešti nereikėtų, ir gali būti, kad dėmė taip ir liks, tačiau tai - paskutinė viltis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)