Paaiškėjo, kad dauguma didžiųjų apie sveikatą rašančių interneto svetainių perduoda skaitytojų duomenis trečiosioms šalims – reklamos ir marketingo kompanijoms, informuoja dailymail.co.uk.

Nors nėra įrodymų, kad asmenine informacija piktnaudžiaujama, profesorius Marco Hueschas sako, kad išaiškėjus faktui apie duomenų perdavimą, gali sumažėti pasitikėjimas minėtomis interneto svetainėmis.

Profesoriaus teigimu, teoriškai pagal duomenis galima spręsti apie skaitytojų sveikatos būklę. Jis pasitelkė viešai prieinama stebėjimo programine įranga ir stebėjo 20-ies apie sveikatą rašančių interneto svetainių veiksmus.

Įvedus į paiešką žodžius „pūslelinė“, „vėžys“ ar „depresija“, paaiškėjo, kad svetainės pasitelkia bent vieną metodą stebėti vartotojams, o dauguma naudoja šešis ar septynis savo skaitytojų stebėjimo metodus.

Profesionaliems medikams skirtose svetainėse stebėjimo metodų nerasta.

Anot profesoriaus M. Huescho apie pūslelinę ieškantis informacijos asmuo turėtų būti ramus, kad išlieka anonimas, o žinomai ar nežinomai atskleista apie save informacija nebus niekam perduota. Deja, taip nėra.

Jis baiminasi, kad pasitelkus minėtą informaciją bei duomenis iš socialinių tinklalapių, galima sukurti išsamų asmens profilį.

Profesorius pabrėžė, jog neturi įrodymų apie piktnaudžiavimą skaitytojų duomenimis, kita vertus, jis mano, kad žmonės ims paprasčiausiai nebepasitikėti apie sveikatą rašančiais tinklalapiais ir nebeieškos internete informacijos apie juos dominančias ligas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)