Kia Motors Slovakia“ gamykloje per pirmą pusmetį taip pat buvo pagaminta ir 253 200 dyzelinių ir benzininių variklių. Tai yra 6,7 proc. daugiau negu pernai per tą patį laikotarpį.

Zilinos mieste įsikūrusioje „Kia“ gamykloje renkami antros kartos „cee‘d“ modeliai, padidinto pravažumo „Sportage“ ir vienatūriai „Venga“. „Kia Sportage“ per pirmąjį 2013 metų pusmetį užėmė beveik pusę – 48 proc. – gamyklos pajėgumo. Didžiąją likusių pajėgumų dalį (apie 42 proc.) užima antros kartos „cee‘d“ modeliai, o „Venga“ vienatūriui atitenka dešimtadalis gamyklos pajėgumo.

Daugiausiai automobilių iš Zilinos gamyklos eksportuojama į Rusiją (24 proc.), Didžiąją Britaniją (14 proc.), Vokietiją (9 proc.), Prancūziją (5 proc.) ir Italiją (5 proc.). Maždaug vienas procentas produkcijos lieka Slovakijos rinkoje.

Per pirmąjį šių metų pusmetį beveik pusė visų pagamintų variklių (47 proc.) buvo išgabenti į Čekiją, kur „Hyundai Motor“ gamykloje gaminami giminingi „Hyundai“ markės automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)