ES diplomatijos vadovės Catherine Ashton atstovas sakė, kad ji esanti "susirūpinusi dėl kaltinamosios nutarties ir laisvės atėmimo bausmės, kurią Kirovo teismas šiandien skyrė" A. Navalnui ir kartu su juo teistam Piotrui Oficerovui.

Penkerių metų laisvės atėmimo bausmė A. Navalnui buvo skirta, kai teismas jį pripažino kaltu dėl valstybės turto grobstymo, o ši nutartis gali užkirsti kelią į politiką vienam iš negailestingiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų.

Tuo tarpu P. Oficerovui teismas skyrė ketverius metus pataisos kolonijoje.

"Jiems iškelti kaltinimai nebuvo pagrįsti nagrinėjant bylą, - sakoma ES pranešime. - Ši baigtis, atsižvelgiant į procedūrinius trūkumus, kelia rimtų klausimų, ar Rusija yra teisinė valstybė."

C. Ashton "tikisi, kad jiems skirti nuosprendžiai bus iš naujo apsvarstyti apeliaciniame procese".

Buvęs Belgijos premjeras Guy Verhofstadtas, kuris vadovauja Europos Parlamento centro frakcijai ALDE, atskirame teismo sprendimą A. Navalno byloje smerkiančiame pranešime pareiškė esantis "įtūžęs".

"Ši politinė nutartis nepalieka jokių abejonių, kad sukčiai ir vagys turi pirmumą Maskvoje", - sakoma jo pranešime, turint omenyje A. Navalno sugalvotą "sukčių ir vagių partijos" epitetą Rusijos valdančiajai partijai "Vieningoji Rusija", glaudžiai susijusiai su V. Putinu.