„Pirmąjį pardavimą turėjome daugiau nei prieš 1,5 metų, tačiau dar apie metus užtruko susitvarkyti dokumentus, gauti paramą ir taip toliau. Dabar verslu esu labai patenkintas, jis jau atsipirko. Manau, pasisekė, kad laiku ėmiausi prekybos internetu, nes rinka labai greitai užsipildė. Kai tik pradėjau dirbti, veikė viena prezervatyvais prekiaujanti elektroninė parduotuvė, kurioje pirkdamas jaučiausi lyg Gariūnuose, o dabar didesnių jau yra penkios, be to įsteigta ir daug mažesnių, kurias jau dešimtimis reikėtų skaičiuoti“, - pasakoja A. Tamašauskas.

Paklaustas, kaip sugalvojo imtis prekybos prezervatyvais, jis pasakoja, jog pastebėjo, kad internetu pirkti pigiau.

„Pats naudoju prezervatyvus, o Lietuvoje jie yra pakankamai brangūs, todėl siųsdavausi iš užsienio. Vieną kartą jų nusipirkęs lietuviškoje elektroninėje parduotuvėje, atsidariau dėžutę ir pamačiau, kad galiu padaryti geriau - tokia buvo pradžia“, - prisimena A. Tamašauskas.

Dabar jaunasis verslininkas dėsto, kad tuomet didžiausiu sunkumu imtis verslo buvo pasiryžimas pradėti.

„Labai padėjo „Verslios Lietuvos“ konferencija, po kurios sėdėjau, žiūrėjau į besileidžiančią saulę ir nusprendžiau, kad viskas – darysiu. Aišku, trūko pinigų, bet labai gerą programą turėjo Darbo birža, kai verslui pradėti buvo suteikiama neatlygintina iki 32 tūkst. litų parama, jeigu trejus metus išlaikai darbo vietą. Man tai labai tiko ir įsteigiau uždarąją akcinę bendrovę“, - vardija jis.

Tačiau jis priduria, kad norint įkurti elektroninę parduotuvę reikėjo labiau pavargti siekiant paramos, nei imantis tradiciškesnio prekybos ar gamybos verslo.

„Buvo sunku gauti finansavimą būtent tokiam verslui, nes Lietuvoje prieš kelerius metus jis buvo neįprastas. Kai pildžiau paraišką Darbo biržai, susidariau įspūdį, kad nuo senų laikų ji yra pritaikyta daugiau paprastiems verslams, pavyzdžiui, drožti šaukštus. Kai klausiau, ar lengviau gaučiau subsidiją, jei imčiausi šaukštų drožimo, sulaukiau atsakymo – taip“, - juokiasi A. Tamašauskas.

Vilniaus universitete Matematikos informatikos fakultete išsilavinimą įgijęs verslininkas džiaugiasi, jog įmonė dabar šiek tiek išsiplėtė: joje jau du žmonės. A. Tamašauskas dirba su tiekėjais, užsakymais, o naujoji darbuotoja Deimantė ruošia ir išsiunčia prekes pagal užsakymus.

„Prisimenu, kad kai kuriems kėlė šypseną, kai pasakiau, kad imsiuos prekybos sargiais internetu, tačiau, kai žmonės pamatė, kad idėja pasiteisino, pakeitė nuomonę. Pradedant verslą, matyt, visada yra atkalbančių, tačiau reikia turėti tikslą ir jo siekti. Jei dabar imčiausi verslo iš naujo, negaiščiau laiko ieškodamas pinigų, tiesiog imčiau ir daryčiau, nes jų paieškai prarandama daug laiko. O antras dalykas, kurį daryčiau kiek kitaip - iš pat pradžių ieškočiau komandos, nes dirbant drauge kurti verslą yra lengviau. Dabar jau kai dirbame dviese, verslas į priekį juda kitu tempu“, - pataria jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)