Plaukikas finale distanciją įveikė per 1 min. 4,44 sek. ir vėl pagerino asmeninį rekordą.

Vis dėlto iki medalio penktoje vietoje likusiam lietuviui trūko 0,58 sek.

Čempionu tapo Didžiosios Britanijos plaukikas Charlie Attwoodas – 1 min. 03,86 sek.

P. Grigaliūnas vienintelis iš 12-os Lietuvos plaukikų Utrechte pateko į finalą.

Dar vieną penktą vietą - festivalio lengvosios atletikos varžybose - užėmė kūjo metikas Tomas Vasiliauskas, kuris nusviedė įrankį 66 m 16 cm. Iki bronzos medalio lietuviui pritrūko beveik pusantro metro. Nugalėjo vengras B. Halaszas – 74 m 63 cm.

Šuolių į aukštį varžybose Dovydas Gricius peršoko 1 m 93 cm ir liko aštuntas. Čempionu tapo rusas D. Lysenko – 2 m 08 cm. Devintą vietą trišuolininkų varžybose užėmė Titas Bartkus – 13 m 92 cm. Jam tik vieno centimetro pritrūko iki aštuntuko ir dar trijų šuolių finale. Nugalėjo azerbaidžanietis N. Babajevas – 15 m 53 cm.

Sėkmingai ietininkių varžybas pradėjo Akvilė Gedminaitė. Ji kvalifikacinėse varžybose savo grupėje buvo trečia – 46 m 99 cm, užėmė 7 vietą ir pateko į finalą.

Kitiems lietuviams sekėsi prasčiau: Simona Galnaitytė 200 m nubėgo per 25,88 sek., savo bėgime finišavo penkta ir į tolesnes varžybas nepateko, o Eglė Morenaitė 1500 m distanciją baigė 14-a – 4 min. 59,25 sek.

Tuo tarpu gimnastas Tomas Kuzmickas pateko į du finalus – daugiakovės ir laisvųjų pratimų. Daugiakovėje tarp 24 finalininkų jo rezultatas yra septintas, tarp 8 finalininkų atliekant laisvuosius pratimus – trečias.

Kaip sakė vaikino treneris Vladislovas Bogomolovas, didžiausias viltis jiedu su auklėtiniu sieja su laisvaisiais pratimais. Jų finalai vyks paskutinę festivalio varžybų dieną - penktadienį. Kiti gimnastai – Evelina Obrazcova, Gabrielė Blažytė ir Vytautas Gadrus - į finalus nepateko.

Ir toliau nesėkmės persekiojo Lietuvos dziudo atstovus. Trečiadienį Gajus Brazionis (60 kg) ir Lorenas Ažukas ( 66 kg) pralaimėjo jau pirmąsias kovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)