Iš viešumos dingusi N. Venckienė Seime paskutinį kartą posėdžiavo kovo pabaigoje. Ketvirtą mėnesį nesirodančiai parlamentarei sustabdytas algos mokėjimas, ji nebegauna parlamentinių lėšų. Tačiau kai kurias seimūnų privilegijas „Drąsos kelio“ vedlė išsaugojo. Jai iki šiol priklauso trijų kambarių butas Seimo viešbutyje Vilniaus centre.

Apartamentus, kuriuose gyvenimas nekainuoja nė cento, N. Venckienė gavo, nes yra iš Kauno, o Vilniuje neturi kito gyvenamojo ploto.

Paradoksalu, tačiau nuo teisėsaugos besislapstanti ir tautos labui nedirbanti N. Venckienė užima būstą, nors jo eilėje jau keturis mėnesius laukia uoliai į posėdžius iš Ukmergės važinėjantis parlamentaras Kazys Grybauskas.

„Kažkokių, matyt kancleris turi bėdų, kad prašė palaukti. Aš važinėju visą laiką beveik praktiškai. Tai skausminga, kadangi suvalgo visus pinigėlius, kurie skirti parlamentinei veiklai, nes reikia kiekvieną dieną reikia nuvažiuoti ir parvažiuoti (į Vilnių – DELFI)“, - sakė Seimo narys K. Grybauskas.

Priešingai nei į pareigas spjovusi N. Venckienė, apie septyniasdešimt kilometrų į darbą Vilniuje važiuojantis K. Grybauskas vėlavo vos kelis kartus.

„Komiteto posėdžiai vykdavo nuo dešimtos, o dabar jau kai kurie vyksta nuo aštuntos ir anksčiau, tai šiek tiek problemų yra. Arba vakare labai vėlai buvo čia vieną kartą, kai plenarinis pasibaigė pusę dešimtos, tai pargrįžti, iš ryto atsikeli ir vėl važiuoji. Jeigu jau pasibaigęs pikas, nesudaro didesnių problemų Ukmergės pusėn išvažiuot, bet rytais porą kartų buvau priverstas pagalvoti“, – pasakojo Seimo narys.

Matydama tokią situaciją Seimo kanceliarija tik liūdnai konstatuoja, kad parlamentarų viešbutis nėra guminis – visų nesutalpinsi. O iš dingusios N. Venckienės raktų esą irgi neatimsi, ir likusių daiktų į gatvę neišmesi. Tam reikėtų keisti Seimo statutą.

„Žiniasklaida pati apeliavo į kai kurių sąžinę, bet rezultatas toks pat“, - sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.

Seimo kanceliarija teigia beveik įsitikinusi, kad N. Venckienės bute niekas nuolat negyvena, tačiau kanceliarija nėra tikra, ar į butą kas nors neužsuka trumpam, pavyzdžiui, pernakvoti.

„Jeigu kas turi raktą, gali įeiti. Kaip žinia, ir iš ankstesnių situacijų, vagystės paaiškėdavo tik po kiek laiko. Kai kurie Seimo nariai buvo apvaginėjami ilgą laiką“, - kalbėjo Seimo kancleris.

Nežinia kur dingus N. Venckienei, trys jos padėjėjai vis dar pluša ir kas mėnesį gauna algas iš biudžeto.