Nepaisant žaidybinio pranašumo ir gerokai daugiau atliktų kampinių (8 prieš 1) bei smūgių (20 prieš 7), „Ekranui“ savo aikštėje nepavyko ne tik susikrauti jokios persvaros, bet ir išlaikyti lygaus rezultato.

Vienintelį ir pergalingą įvartį 29 min. galva po baudos smūgio pelnė FH „Hafnarfjordur“ saugas Peturas Vidarssonas. Antrame kėlinyje ekraniečiai spaudė savo varžovus ir kelis kartus buvo arti tikslo - 73 min. į skersinį pataikė Giedrius Tomkevičius, o 86 min. ta pati nesekmė ištiko ir Igorį Kozlovą, tačiau rezultato lietuviams išlyginti taip ir nepavyko.

Tai reiškia, kad prieš atsakomąją dvikovą svečiuose, kuri vyks kitą antradienį, liepos 23 d., „Ekranas“ turi vieno įvarčio deficitą.

Rungtynių eiga:

Rungtynes gerokai aktyviau pradėjo „Ekranas“, tuoj pat pabandęs svečiams primesti savo žaidimą. Per pirmąsias dešimt minučių islandai praktiškai nebuvo priartėję prie T. Kaunecko vartų. Tuo metu panevėžiečiai varžovus vis labiau spaudė prie jų vartų, atliko baudos smūgį ir įžaidė kampinį. FH žaidėjai gana drąsiai ekraniečių puolimą stabdydavo pražangomis. Po penkiolikos minučių įsivažiavo ir FH ekipa, tačiau „Ekrano“ gynybinė linija užtikrintai vertė niekais svečių pastangas. 23-ą minutę prabilo ekranietis D. Norvilas, tačiau klastingą jo smūgį islandų vartininkas sugavo.

29-ą minutę situacija apsivertė aukštyn kojomis, kai po baudos smūgio pakeltą kamuolį galva į vartus nukreipė ir į priekį islandus išvedė Peturas Vedarssonas. Vos po poros minučių įvartis krito ir į FH vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę ir švieslentėje liko degti skaičiai - 0:1.

Ekraniečiai net ir po praleisto įvarčio apsukų nemažino. Itin matomas buvo V. Slavickas, ne kartą grėsmingais smūgiais privertęs sunerimti varžovus. 43-ią minutę gaisrą prie svečių vartų ir vėl sukėlė V. Slavickas. Atlikęs baudos smūgį ekranietis pataikė į virpstą. Pakartotinai nuginkluoti varžovų vartus pabandė U. Umeh, tačiau fortūna buvo islandų pusėje ir kamuolys tinkle nesuspurdėjo. Pirmasis kėlinys baigėsi islandams pirmaujant minimaliu rezultatu.

Antrą kėlinį ekraniečiai pradėjo stiprindami puolimą ir atlikdami keitimą: D. Norvilą pakeitė A. Buinickij. 53-ą minutę gražiai sužaidė U. Umeh. Apibėgęs varžovų gynėją „Ekrano“ legionierius smūgiavo į vartus, tačiau smūgis buvo netikslus. 61-ą minutę į islandų vartus itin pavojingai smūgiavo A. Buinickis, bet varžovų vartininkas sunkiai suvokiamu būdu kamuolį nukreipė į kampinį. Prie FH vartų per pirmąsias 20 antro kėlinio minučių kilo ne vienas gaisras, tačiau svečiai vis apsigindavo, arba netikslūs būdavo patys panevėžiečiai.

73-ą minutę „Aukštaitijos“ stadione nuvilnijo dar vienas atodūsis, kai stipriu smūgiu iš toli islandų vartų skersinį sudrebino Giedrius Tomkevičius. Po trijų minučių smūgį iš toli atliko A. Buinickij, tačiau šūvis skriejo greta svečių vartų.

Rungtynėms vis labiau artėjant pabaigos link „Ekrano“ gretose pasirodė ir A. Ribokas ir I. Kozlovas. 86-ą minutę I. Kozlovas pademonstravo savo smūgio galią, tačiau kamuolys, kaip užburtas, vėl sudrebino skersinį ir į vartus neįkrito. Nors ekraniečiai svečius spaudė iki pat rungtynių pabaigos, teisėjo finalinis švilpukas paskelbė apie islandų pergalę.

Rezultatas:

Panevėžio „Ekranas“ 0 - 1 FH „Hafnarfjordur“
29' [0 - 1] Petur Vidarsson

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)