Ar pastebėjote, kokia Uma graži?! Dar vis negalime patikėti, kad jos niekas taip ir neieškojo. Ar matote jos baltąsias „kojinaites“? Viena, dešinės letenėlės, tokia „užtempta“ viršun tvarkingai, o visos kitos - kaip jau išeina. O tas juodas „kleckas“ ant smakro atrodo toks ne vietoj, bet gi žavingas.

Uma - užburianti katytė. Sunku su ja nebendrauti, jos neniurkyti. Išpučia savo geltonas akis, persmelkia žvilgsniu, permaino snukučio mimiką - „dabar aš patenkinta“, ūsai pajuda į poziciją „įsitempiam“ ir įjungiamas garsus „motoras“. Oi, tik glostyk: kakliuką, dabar ausytę, dabar galvytę... Dabar vėl ausytę... Sukioja galvą, minko letenom, nori būti su žmogumi kiaurą parą.

Tiesa, ji rami, netriukšmauja, paklusni, mėgsta daug ir skaniai pavalgyti, tvarkingai naudojasi dėžute ir dievina žaisti slėpynių. Sugeba „susipakuoti“ į ankštą stalčių, įlįsti į striukės, pakabintos spintoje, rankovę, „įsikokonuoti“ į patalus ir būti nematoma. Ech, Umyte, reikia tau gero žmogaus, kuris mylėtų tave ir būtų tau geriausias draugas. Kol kas Uma gyvena viena kambary ir liūdi. Skubėkite susipažinti. Katytė sterilizuota, jai 1-2 m. amžiaus.

Umai numatėme stacionarą, nes globos, kaip visuomet, nebuvo. Apie gyvūno gijimą stacionaro sąlygomis, ypač, kai gipsas ant galinės kojos, labai gerai žinome... Nieko gero ir paprasto. Būtina nepriekaištinga priežiūra (palučių keitimas, kol gyvūnas įpras prie įtvaro/gipso, nuolatinis stebėjimas, kad gipsas nesušlaptų, nes koja tiesiog pradės pūti, kad katė neapsilaistytų vandeniu, o nutikus bėdai gipsą džiovinti plaukų džiovintuvu, pasirūpinti, kad gaubtas netrukdytų valgyti, pakasyti katei snukutį, nuvalyti jį, nes ši to padaryti negali, stebėti, kad kur to gipso neįkištų, nenusiimtų, kad jis nepersisuktų, kad po juo nešustų koja, kad nebūtų nuospaudų gipso kraštuose ir t.t.) Suprantama, kad tai brangus ir organizacijai neįkandamas „malonumas“. Kambarį ir savo laiką Umai paaukojo savanorė Gintarė. Umai buvo reikalinga ramybė, kad po operacijos vyktų sklandus gijimas.

Problemėlė - Uma negali gyventi su kitomis katėmis. Žmogui ji nuostabi, nepaprastai miela ir artima, tačiau kitiems gyvūnams simpatijų nerodo. O muštis ir kovoti jai neleidžiame, nes po sunkios operacijos būtina, kad praeitų ramus laikotarpis. Gintarė padarė, kiek galėjo. Uma jau sveika ir jai nėra paskirta jokia speciali priežiūra - nuimtas gipsas, užgijo žaizdos.

Susisiekti: +370 615 58898, +370 689 73782, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)