Įveikus kiek mažiau nei dešimtadalį lenktynių distancijos – 100 kilometrų, lyderio estafetę paveržė 2010-aisiais nugalėjusi „BMW M3 Silhouette“ komanda ir tuo metu automobilį pilotavęs Wardas Sluysas.

Lyderiams už nugaros - Nemuno Dagilio „Porsche 911 GT3“, bet čia „Porsche“ ekipažas taip pat keičia vairuotojus – po Nemuno Dagilio į automobilį sėda Benediktas Vanagas.

Puikiai važiuoja „Auto ABC-SGR“ komandos LADA. Prie vairo sėdintis Renaldas Šeinauskas su žiguliu tryliktoje vietoje. Neįtikėtina, o geriausias šio automobilio vieno rato įveikimo laikas – 1 min. 33,282 sek., visai neblogas.

Geriau nei kvalifikacijoje atrodo ir „Liqui Moly“ BMW M3, kurį vairuoja triskart šių lenktynikų laimėtojas Jonas Gelžinis. Iš jo vairą perėmęs Edvinas Arkušauskas pakyla į šeštą vietą.

Nuo starto prabėgus pusantros valandos latvių „TVA Racing“ su BMW M3 patyrė pirmą stiprią avariją – po tiltu galiniais ratais varomas automobilis nuslydo tiesiai į betoninius blokus. Trasoje dar kartą saugos automobilis, o komandų strategai vėl mąsto apie vairuotojų keitimus bei degalų pildymą.

Neprabėgus nė dviems valandoms ilgą laiką pirmavusi „Aquila SR1“ sustojo viduryje trasos. Išvažiavus iš degalinės, Deividas Jocius nuvažiavo vos kelis šimtus metrų ir sustojo šalia kelio. „Aquila“ atsilieka jau penkis ratus nuo lenktynių lyderio.

Stebėkite lenktynes gyvai!

„Aquilai SR1“ visgi prireikė remonto, o kai ji buvo dalinai sutvarkyta, į trasą su Vadimu Gitlinu sugrįžo nukritusi net į 27 poziciją, atsilikimas nuo lyderio „Porsche 911 GT3“ – 10 ratų. Trasoje ji užsibuvo neilgai. Paaiškėjo, kad sugedo „Aquila SR1“ degalų siurblys. Jis bus pakeistas, tačiau tai kainuos laiko, o jis – brangiausias šiose lenktynėse.

Tačiau Vadimas negali vytis lyderių, nes užstrigo šešta pavara. Panašu, kad automobilį auksarankiai mechanikai vėl sutvarkys, bet laikas beviltiškai bėgai bėga, o lyderiai – tolsta.
Neaiškesnė padėtis ir nuo lenktynių pradžios praėjus trims valandoms ir dvidešimčiai minučių, per kurias lenktynių lyderiai įveikė trečdalį distancijos – 111 ratų.

Lyderio estafetę dabar veža belgas Steve Vanbellingenas, prisimindamas čia iškovotą pergalę 2010 metais.

Antras – Nemunas Dagilis iš „General Financing-Autopaslauga“, o trečias – Arūnas Granskas su „GSR Radical-SRS“, neužmiršęs 2011 metais čia laimėtos pergalės skonio.

Abu šie aršiausi lyderio persekiotojai nuo jo atsilieka tik dviem ratais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją