Popietę senajame miesto parke kėdainiečių ir miesto svečių lauks Kėdainių krašto agurkininkų teatralizuoti kiemeliai "Abipus Nevėžio". Kiekviename kiemelyje bus pristatomas kulinarinis paveldas: patiekalas - šalta sriuba. Kaip sudėtinė patiekalo dalis naudojamos įvairios vasaros gėrybės, iš kurių agurkas - būtinas.

Vyks ir raugintų agurkų degustacijos, kaimiškų maisto produktų turgeliai. Žiūrovus įtrauks įvairios veiklos, šmaikštūs vaidybiniai-muzikiniai prisistatymai. Kiekvienas kiemelis pristatys "Idėją su agurkais".

Veiks Kėdainių mieto seniūnijos improvizuota muitinė "Ant rubežiaus".

Šventėje dalyvaus Aukštaitiškas sūrių kaimas, žiūrovai galės degustuoti 24 rūšių sūrių, stebėti sviesto sukimą, nusipirkt ir įvertinti, kaip sūris tinka prie raugintų agurkėlių.

Kėdainietiškame ringe "Agurkinis smūginis" dalyvaus seniūnijų agurkų augintojai bei žiūrovai.

Pasak Kėdainių kultūros centro, pirmą kartą Kėdainiuose parko užtvankoje vyks agurkininkų regata. Rajono seniūnijų komandoms parko saloje nuo specialiai įrengtos prieplaukos-lieptelio teks lipti į baidares ir įrodyti, kuri seniūnija greičiausia ne tik agurkų šiltnamiuose, bet ir agurkams auginti labai reikalingame vandenyje.

Vakare centrinėje parko estradoje prasidės koncertas, kurio metu pasirodys duetai su "Žalia žvaigžde". Pasak šventės režisierės, žvaigždė todėl, kad jau scenoje, o žalia - ir dėl to, kad iki tikros žvaigždės turbūt dar toli, ir dėl to, kad dainos bus apie agurkus, kurie taip pat žali. Po šių linksmų duetų scenoje koncertuos dainininkas Steponas Januška ir Lietuvos vakarų muzikinė grupė ILEX.