Pranešama, jog Šveicarijos kompanija ABB buvo pasirinkta olandų „Fastned“, jog parūpintų net 200 elektromobilių įkrovos stotelių. Šios ne tik bus išdėstytos aplink visą Olandiją ir sudarys didžiausią tokį tinklą, tačiau iš dalies bus ir įkraunamas naudojant saulės kolektorius.

Ypač didelis elektromobilių įkrovos stotelių tinklas bus įkurtas olandų magistralėse maždaug 50 kilometrų atstumu viena nuo kitos, o tai turėtų būti gana patogu elektromobiliams. „Fastned“ naudos „ABB Terra“ stoteles, kurios tinkamos daugumai elektromobilių modelių iš Europos, Azijos ir JAV.

Kiekviena stotelė taip pat turės interneto prieigą, tad ABB, jei tik bus būtina, galės pateikti programinės įrangos atnaujinimą ir jį įdiegti į stoteles, kad, pavyzdžiui, pagerintų vartotojo sąsają klientams. Žinoma, galimybė visas stoteles stebėti tiesiog iš atstumo leis operatyviai patikrinti, kokia jų dabartinė būklė ir jei reikės – kažką pakeisti. Pirmoji serija tokių stotelių Olandijos magistralėse pasirodys rugsėjį.

Primename, kad vasarį Estija tapo pirmąją pasaulyje šalimi, įrengusia visą šalį apimantį greitojo įkrovimo elektra varomų transporto priemonių tinklą. Tinklas taip pat naudoja ABB technologiją.

165 internetu sujungtų nuolatinės srovės (DC) įkroviklių sistema, pagaminta ir įrengta ABB, buvo oficialiai atidaryta trečiadienį. Įkrovikliai įrengti Estijos miestuose, turinčiuose daugiau nei 5 000 gyventojų, ir pagrindiniuose keliuose visoje šalyje. Estijoje įkurtas tankiausias Europoje DC įkroviklių tinklas. Keliuose įkrovikliai įrengti ne didesniu nei 60 km atstumu vienas nuo kito, todėl elektrine transporto priemone šalyje galima keliauti nebijant pusiaukelėje likti be energijos.