Lengvas vėjelis, 20 laipsnių gaivinanti šiluma, giedras dangus po vakarykštės liūties ir visiškai sausa trasa tapo svajonės oaze, kurios taip reikia didžiausiam metų egzaminui besiruošiantiems lenktynininkams.

Pirmieji penktadienio treniruotes pradėjo istorinių automobilių ir „Dzintara Volga“ lenktynėms besirengiantys sportininkai, kuriems itin glaustame varžybų tvarkaraštyje pirmiesiems bandymams buvo paskirtas pusvalandžio limitas.

Po 50 minučių pirmosioms šios dienoms treniruotėms turėjo ir renginio pagrindinio akcento – 1000 km lenktynių dalyviai, suskirstyti į dvi grupes, kurie trasoje irgi galėjo džiaugtis idealiomis sąlygomis.

Dar daugiau, jų treniruotes stebėjo nors ir ne toks gausus, tačiau ne vien atskiriems sportininkams prijaučiančiųjų būrys.

Vakar dominavusiems varžybų šeimininkams šiandien pirmąjį įspėjimo signalą pasiuntė svečiai iš Belgijos, čia triumfavę 2010 metais.

1000 km lenktynių rytinėje penktadienio treniruotėje užtikrintai nugalėjo jungtinė Belgijos ir Olandijos komanda „Mojo Lounge Racing by JR Motorsport“. Geriausią treniruotės ratą per 1 min 21 sek. ir 558 tūkstantąsias nuvažiavo Steve Vanbellingeną pakeitęs Michaelas Verhagenas.

Tiesa, neapsieita ir be nuotykių. Pačioje treniruotės pradžioje, prie vairo sėdus S. Vanbellingenui, BMW M3 „pametė“ priekinį kairį ratą. Beveik 15 minučių užtruko kol automobilis buvo pargabentas į „Pitlane“. Po trumpos apžiūros ir jau su nauju ratu automobilis buvo vėl išleistas į trasą.

Antri pirmosios grupės treniruotėje buvo „General Financing-Autopaslauga“ komanda, važiuojanti „Porsche 911 GT3 Cup S” automobiliu (1 min. 22,546 sek.). Trečią geriausią rezultatą pademonstravo „BarBar'a-Bauer Team“ – „Aquila SR1” bolidas penktadienį greičiausią ratą įveikė per 1 min. 22,546 sek.

Tarp antrosios grupės sportininkų dominavo „Finance group-GSR“ ekipa su „GSR Radical-SRS“ prototipu ratą apsukusi per 1 min. 23,704 sek. ir pranokusi „Daumantų-Hoptrans“ (Porsche 968 EBR“ 1 min. 28,638 sek.) ir „Rotoma Racing“ (BMW M3 1 min. 28,638 sek.) komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)