Jei tapote neištikimybės auka, jau žinote, kad tai tarsi smūgis žemiau juostos. Po šios žinios skausmas tiesiog degina. Apima prognozuojamos emocijos, tokios kaip pyktis, panika, išdavystės ar praradimo jausmas. Tačiau gali apimti ir tokios emocijos, kurių niekada nesitikėjote patirti.

Štai penkios emocijos, kurių nesitikėtumėte patirti tokiais atvejais.

Gėda

Žinojote, kad jei atskleistumėte neištikimybės faktą, apimtų pyktis, bet gėda? Gėdą paprastai sukelia pažeminimo jausmas, nes žmogus tiki, jog padarė klaidą. Taigi jei kas nors turėtų jausti gėdą, tai būtų jūsų partneris, tiesa? Galiausiai juk jūsų partneris pasielgė netinkamai. Tačiau neištikimybė priverčia iš naujo įvertinti save.

Žmonės linkę vėl iš naujo persukti savo gyvenimo filmuką, ieškodami kaltės: jie dažnai jaučia susimovę. Jei jaučiate gėdą, jūs ne vieni. Tai natūralu, sužinojus apie neištikimybę.

Tuštuma

Liūdesio jausmas - natūrali reakcija sužinojus apie neištikimybę, tačiau tuštuma yra skirtingas dalykas, nes tai - jausmo nebuvimas. Pažvelgę į savo vidų ir supratę, kad ten nieko nėra, žmonės sunerimsta. Tuštumos jausmas yra psichologinis mechanizmas, kuris įsijungia šoko metu: kažkuria prasme jis saugo protą. Laikui bėgant tuštumos jausmas išnyksta.

Savininkiškumas

Galbūt kažkada sau buvote pasakę, kad jei partneris kada nors jus apgaudinės, nedelsdami jį paliksite. Taip galvoja daugelis žmonių. Taigi kodėl dabar norite jį susigrąžinti labiau nei bet kada anksčiau?

Išsiskyrimas gali sukelti dar didesnę trauką, o įsivaizdavimas, kad partneris su kita, gali priversti norėti jį susigrąžinti. Savininkiškumas turi pagrindo. Juk manome, kad partneris mums priklauso - ne kaip daiktas, bet kaip žmogus, kuris pasižadėjo būti su mumis visą gyvenimą.

Susierzinimas

Išduotas partneris turės išgyventi gausybę įvairiausių emocijų, tačiau tarp jų tikrai bus stiprus susierzinimo jausmas dėl to, ką padarė jūsų partneris. Norėsite sau pasakyti: „kaip jis galėjo būti toks kvailas?“

Tai ne šiaip sau klaida; tai didžiulis nuklydimas, kuris tiesiogiai paveikia ir jus. Partneriui keliate didesnius lūkesčius. Jūsų partnerio elgesys paveikė tolimesnį gyvenimą - tai suprantamas pagrindas jūsų susierzinimui.

Palengvėjimas

Daugelis žmonių, sužinoję apie neištikimybę, juto, kad kažkas ne taip, tačiau negalėjo išsiaiškinti, kas. Kai kurie tai juto ištisus mėnesius. Dabar, tai sužinojus, galima galvoti, ką daryti toliau. Nenorėjote, kad tai nutiktų, tačiau pagaliau žinote tiesą ir galite galvoti, kaip reaguoti.

Atskleidus neištikimybės faktą

Atskleidus neištikimybės aktą, įmanomos visos emocijos. Ar galima sau padėti? Taip. Štai keli patarimai.

Leiskite sau jausti

Nekovokite su jausmais, kuriuos patiriate; pasistenkite juos atpažinti, suprasti ir įsisąmoninti, kad jie normalūs.

Skirkite laiko jausmams

Kartais žmonės tiesiog per daug užsiėmę ir nemoka pažinti savo jausmų. Todėl kartais reikia pravalyti savo galvą nuo šlamšto: sportas, malda, meditacija ar paprastas pasivaikščiojimas miške gali padėti.

Nesustokite praeityje

Jei jaučiatės užstrigusios praeityje, išmėginkite dienoraščio rašymą, pasikalbėkite su draugu. Jei neigiamų jausmų atsikratyti nepavyksta, galbūt laikas kreiptis pagalbos į psichologus.

Pasikalbėkite su partneriu

Taip, jis kaltas dėl to, ką jaučiate, tačiau negalėsite judėti į priekį prieš tai nepasikalbėję apie tai, ką patiriate. Jei jūsų ryšys po partnerio romano sustiprėjo, jums kalbėtis bus lengviau. Jei santykiai nesiklosto, nereikia pasiduoti. Pasakykite partneriui, kad norite pasikalbėti apie tai, ką jaučiate, tačiau norite, kad jis tik išklaustų.

Stiprios emocijos - proto būdas pasakyti jums, kad išorėje vyksta nekasdieniai dalykai. Žinoma, jūs norėtumėte, kad neištikimybės fakto niekada nereikėtų patirti, tačiau jei suprasite, priimsite ir išsiaiškinsite savo jausmus, lengviau galėsite išgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (634)