Stebuklas be skalpelio, arba trys grožio procedūrų mėnesiai

Kosmetologė, grožio salono „Elstina“ savininkė Ella Čerauskienė pasakoja, kaip per tris mėnesius pajaunino savo klientės Tatjanos veidą. Klientei sutikus, viską, kas buvo daroma, E. Čerauskienė fotografavo ir aprašė. Atkreipiame jūsų dėmesį, kad pokyčių buvo pasiekta tik kosmetologinėmis priemonėmis, be jokios plastinės chirurgijos! Dėkojame autorei už suteiktą galimybę parodyti šį virsmo procesą ir Jums.

Ar tikrai situacija beviltiška? 

Metai daro savo. Ir kai vieną rytą veidrodyje pamatai įdubusius paakius, padribusius skruostus, nusvirusius lūpų kampučius ir šimtus iš kažkur atsiradusių raukšlių raukšlelių, pasijunti labai nejaukiai... Nejaugi tai aš? Gal tik laikina būsena? Pailsėsiu, pakoreguosiu mitybą, palepinsiu save geresniu kremu. Bet tai nepadeda. O dar sutikta mokyklos laikų puikiai atrodanti draugė lepteli: „Na žinai, daryk ką nors...“

Paslapčia nuo bendradarbių ir šeimos narių (nes šie būtinai ką nors suseks ir pateiks bendram svarstymui) ieškai informacijos internete. Pamažu galvoje bręsta siekis stabdyti bauginančius procesus. Viduje dar vyksta kova: o jeigu pakenksiu sau, jeigu susibjaurosiu veidą? Tačiau jaunystės kulto laikai diktuoja ką kita: negaišk laiko, rytoj gali būti per vėlu.

Kas vyksta moters odoje po 45 metų

Prieš pradedant pasakoti „Grožio misijos“ herojės Tatjanos istoriją, aptarkime pokyčius, vykstančius moters odoje po keturiasdešimt šeštųjų gyvenimo metų. Artėja menopauzė, tad šis amžius – pereinamasis. Gali būti vadinamas kritiniu, nes prasideda viso organizmo, visų pirma endokrininės sistemos, pertvarka.

Pradeda trūkti aminorūgščių, kolageno, riebalų ir drėgmės, plonėja poodinis riebalinis audinys, formuojasi raukšlės ir raukšlelės, oda šiurkštėja, sausėja, darosi netolygi. Visa tai atsitinka dėl to, kad sumažėjo hormonų gamyba.

Dvi klientų grupės

Moteris, besilankančias grožio salonuose, sąlyginai galima būtų suskirstyti į dvi grupes. Pirmosios – sveiko gyvenimo būdo šalininkės, nuolat besirūpinančios ne tik savo sveikata bei mityba, bet ir išvaizda.

Antrosios –  turinčios sveikatos problemų, kurių priežastis nulemia ne tik genetika, bet ir ne itin sveikas gyvenimo būdas: žalingi įpročiai (rūkymas, alkoholis), prasta mityba, piktnaudžiavimas saule. Dažnai šios moterys turi ir psichologinių problemų, nes toks išbalansuotas gyvenimas visada sukelia pasekmių.

Tačiau gražios nori būti visos. Grožio salone vienos tik „apsitvarko“ ir kažkur pradingsta, o kitos sistemingai dirba siekdami tobulėti: sportuoja (nes nori turėti gražų kūną), reguliuoja mitybą (nes nenori nutukti), reguliariai lankosi pas kosmetologą ir prižiūri odą, skaito literatūrą, susijusią su sveikatos ir grožio puoselėjimu.

Su šiomis moterimis itin malonu dirbti, nes matyti žmogaus pastangos ir pozityvus komandinio darbo rezultatas. Juk gerą išvaizdą lemia ne vien kosmetologo pastangos, labai svarbu, kad ir klientas atliktų namų darbus. Paprastai tai būna gydomųjų serumų ir specialių kremų vartojimas, lepinimasis paskirtomis kaukėmis.

Retai atliekant net ir efektyvias procedūras, rezultatai bus kur kas menkesni, tačiau mano, kaip specialisto, išvada tokia: geriau mažiau negu nieko, geriau rečiau negu niekada. Būtina stabdyti senėjimo procesą ir suteikti odai naują kvėpavimą – tai didina pasitikėjimą savimi.

Gana dažnai susiduriame su perdėtų lūkesčių problema. Klientė įsitikinusi, kad po vienos ar dviejų procedūrų staiga taps dešimčia (ar net dvidešimčia) metų jaunesnė. Todėl labai svarbu pirmojo susitikimo metu aiškiai pasakyti, kokių rezultatų ji gali tikėtis ir įvardyti pokyčius, kurių gali tikėtis po vienos ar kitos procedūros. Vaizdžiai nupasakokime savo atliekamų procedūrų efektą nesuteikdami tuščių vilčių, o padėdami klientei psichologiškai susitaikyti su savo amžiumi.

Tatjana norėjo atrodyti jauniau

Mūsų projekto modelis Tatjana – 59 metų, vidutinių pajamų aukle dirbanti moteris. Moteris jau daugelį metų stengiasi gyventi sveikai, grūdinasi, reguliuoja mitybą (nors vis tiek labai mėgsta saldumynus). Tatjanos mąstymas labai pozityvus, net ir juodžiausioje situacijoje ji mato šviesių spalvų.

Su ja buvo gera dirbti, nes ji – labai pastabi, net ir po minimalių intervencijų įžvelgdavo pokyčių ir jais džiaugdavosi. Tokie klientai labai įkvepia. Juk kiekviena procedūra yra tarsi pakopa, kuria artėjame prie užsibrėžto tikslo. Pagrindinis Tatjanos pageidavimas buvo išlikti savimi, tik šiek tiek pajaunėti, pagražėti.

Kokios procedūros buvo atliekamos

1 etapas. Odos diagnostikos aparatu atlikome veido būklės tyrimą.

Šis tyrimas leidžia objektyviai sekti ir vertinti veido būklės eigą bei pakitimus. Pirmiausia reikia įvertinti veido odos tipą, odos porų būklę, odos drėgmės bei keratino lygį, raukšlių gylį.

Pagal šiuos rezultatus galima nustatyti realų odos amžių bei paskirti reikiamą gydymą arba individualiai parinkti veido odos priežiūros programą. Aparatas nustatė biologinį Tatjanos amžių – 61 metai. Tai moterį nuliūdino ir šokiravo.

2 etapas. Sudarėme odos kokybės, apimčių, formų atkūrimo programą. 

Tikslai: odos biorevitalizacija, veido odos skaistumo, stangrumo ir putlumo (turgoro) atkūrimas, raukšlių reljefo mažinimas, veido apatinio trečdalio audinių stiprinimas (armavimas), veido formų tobulinimas. Tai reiškia, kad Tatjana turės lankyti procedūras mažiausiai tris mėnesius.

3 etapas. Procedūra adatiniu voleliu (6 seansai).

Baltymų skaidulos susiformuoja iš specifinių ląstelių, esančių dermoje – fibroblastų. Skaiduliniai baltymai įsiterpia į gelio formos medžiagą, kuri gerai susiriša su vandeniu ir yra atsakinga už odos putlumą (turgorą).

Adatinis volelis procedūros metu padaro daugybę mažų durtinių (mikro) pažeidimų. Oda yra organas, gebantis regeneruotis, tad po šio mikrosužeidimo vyksta kolageno ir elastino formavimasis. Kitaip tariant, ši procedūra atkuria odos putlumą (arba turgorą). Odos kokybei atkurti procedūros metu įskverbiami mezoterapiniai kokteiliai.

Po šių procedūrų kurso Tatjanos oda tapo puresnė, audinys stangresnis, pilnesnis.

4 etapas. Adatinė mezoterapija.

Procedūra STRETCH CARE (2 seansai). Moksliniais tyrimais pagrįsta formulė su DMAE (DMA – dimetilamino etanolis) skirta dviem pagrindinėms indikacijoms – odai stangrinti ir strijoms gydyti. Injekcijos atliktos apatinėje veido dalyje. Siekiant gydyti suglebusią bei sudribusią odą, preparatas suleistas multitaškine technika pagal Langerio linijas.

CYTO CARE 532 (2 seansai). Sumažina raukšlytes, aktyvina odos regeneraciją, intensyviai drėkina, turi antioksidacinį poveikį, palaiko biologinį odos balansą, intensyviai maitina odą, suteikia spindesio ir švytėjimo.

Atlikus šiuos mezoterapinius seansus, sustiprėjo audiniai, ypač apatinio trečdalio, sumažėjo pagurklio glebumas, veidas pradėjo švytėti.

5 etapas. Botulio toksino injekcijos į antakius sutraukiančius, kaktos raumenis.

Žiedinio vokų raumens šoninės dalies ties akiduobe (pars orbitalis m. orbicularis oculi) blokavimas.

Rezultatas – žvalesnis žvilgsnis, išsilygina tarpantakis (glabella). Kadangi blokas „minkštas“, Tatjanos mimika funkcionuoja, nėra „kaukės“ efekto.

6 etapas. Viršutinio voko ir apatinio voko audiniams atliktos dvi procedūros.

Indikacijos – mezoliftingas prieš senėjimą: stabilizuoja membranas, antioksidantas, stipresnis už vitaminą C, stimuliuoja deguonies ir gliukozės pasisavinimą. Tatjanos vokų oda tapo ne tokia subliuškusi, stangresnė, sumažėjo raukšlyčių.

7 etapas. Kontūrinė plastika.

Hialuroniniu užpildu sutvirtinti lūpų kampai (lūpos kampo nuleidžiamojo raumens m. depressor anguli oris projekcijos kryptimi) ir statmenai suarmuotas audinys.

Hialuroniniu preparatu pagal Langerio linijas papulių technika atliktas audinio sutvirtinimas. Prie ausų šis preparatas sumažino ištuštėjusio audinio sankaupas.

Suformuota lūpų struktūra ir atlikta lūpų putlinimo funkcija. Kadangi buvome nusprendę siekti autentiško bruožų atkūrimo, sutarėme dėl lūpų didinimo efekto. Tatjanos lūpos niekada nebuvo labai išraiškingos, tačiau putlesnės lūpos visada buvo jos svajonė. Tokios anatominės struktūros audinį nėra lengva putlinti, tačiau pasiektas rezultatas Tatjaną labai pradžiugino.

Rezultatai

Atgaivintas veido apatinio trečdalio audinių stangrumas, sumažinta veido asimetrija. Lūpos tapo putlesnės, oda pradėjo švytėti, žvilgsnis pasidarė žvalesnis, o kakta – lygi. Toks rezultatas džiugina tiek klientą, tiek kosmetologą.

Mes dažnai kalbame ir rašome apie tai, kaip jaučiasi klientas po procedūros, tačiau užmirštame pasiteirauti apie tai kosmetologo. Juk jis atsako už būsimus rezultatus. Toks darbas reikalauja darbštumo, atsakomybės ir kūrybiškumo. Dažniausiai klientas nori mažomis sąnaudomis, nedideliu procedūrų skaičiumi pasiekti optimalaus rezultato. Galima šį kelią iki rezultatų sutrumpinti, tačiau sprendimai turi būti labai racionalūs.

Rezultatai priklauso nuo amžiaus, odos problematikos ir disciplinuoto lankymosi pas kosmetologą. Tikriausiai niekas nenustebs, jei puikiai atrodys klientas, už procedūras sumokėjęs tūkstančius, tačiau geriausias meistriškumo įrodymas – efektyviai pateisinti kliento lūkesčius per kiek galima trumpesnį laiką ir su mažiausiomis sąnaudomis.

Tatjana: apie rezultatus spręskite patys!

Moteris sako, kad nauja išvaizda atitolino ją nuo minties apie plastinę operaciją. Diagnostikos aparatas nurodė biologinį Tatjanos amžių – 53 metai.

Nei viena nuotrauka nėra retušuota ar kitokiu būdu koreguota panaudojant specialius efektus.