O svajonės kartais pildosi tiesiog tinkamu metu būnant tinkamoje vietoje. Pasirodyti didžiausioje automobilių sporto šventėje Baltijos šalyse M. Matukaičiui, kuris dirba „Volfas Engelman“ marketingo vadovu, pasiūlė „Auto ABC – SGR“ komanda su legendiniu, Dovilo Čiutelės pilotuojamu „Lada 2104“ priešakyje.

„Kartą susitikome su komandos vadovu Aleksandru Dainiu pasikalbėti apie komandos rėmimo perspektyvas. Bendraujant dalykiniais klausimais prasitariau, kad pats domiuosi žiedinėmis lenktynėmis, nepraleidžiu progos kartais pravėdinti galvą „Nemuno žiede“ ar sudalyvauti kokiame mėgėjiškame auto renginyje. Tada Aleksas ir paklausė, ar mane domintų galimybė startuoti 1000 km lenktynėse ir išbandyti jėgas „kitoje lygoje““, – prisiminęs šypsosi M. Matukaitis, iki tol tik nedrąsiai svajojęs išsinuomoti automobilį ir dalyvauti šioje žiedinių lenktynių fiestoje vien savo malonumui.

Dar būdamas mažas Mantas nepraleisdavo nė vienų F1 varžybų ir tėvams sekmadieniais jį vežantis į sodą, visad su savimi imdavęs mažytį televizorių „Šilelis“ - jį prijungdavo prie tėvo „Žigulio“ cigarečių degiklio.

Jei gerai vairuos, naujai iškeptas lenktynininkas jau greitai turės šansą atsidurti kitoje TV ekranų pusėje. Be to, šansus užlipti ant savo klasės nugalėtojų pakylos didina ir komandos rezultatai ir patirtis. Praėjusiais metais su daugiausiai apdovanojimų grįžusią komandą „Auto ABC – SGR“ pergalių link ves daugkartinis Lietuvos ralio čempionatų, žiedinių lenktynių čempionatų nugalėtojas bei prizininkas, automobilių sporto meistras Dovilas Čiutelė, jam nenusileidžiantis daugelio varžybų nugalėtojas bei prizininkas Tomas Šutinis, praėjusių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato L9 klasės nugalėtojas bei žiedinių lenktynių fanas Renaldas Šeinauskas.

„Ekipažas išties yra išskirtinis. Tiek D. Čiutelė, tiek Tomas Šutinis yra puikūs pilotai bei charizmatiškos asmenybės, o komandos siela – Mantautas Šutinis, kuris iš esmės ir vadovauja „paradui“. Ir šis trejetas veikiausiai yra vienintelė komanda, pas kurią lenktynių metu pagalbos ateina prašyti tiesioginiai konkurentai – pernai per 1000 km lenktynes šie vyrukai padėjo užkurti automobilį tiesioginiam savo varžovui X1 klasėje“, - pasakojo dar šiandien šaunųjį trejetą papildysiantis M. Matukaitis.

Paklaustas, kokį tikslą sau išsikeliantis prieš pat varžybas, naujasis lenktynininkas nusijuokia – nepadaryti žalos komandos veidui – legendomis apipintam automobiliui „Lada 2104“.

„Jau „sunešioti“ keli komplektai padangų, keletas suktukų trasoje pametus automobilio kontrolę, nubrauktas „Nemuno žiedo“ atitvaras, sulankstyti ratlankiai, pasilakstymas šalia trasos esančiais žolynais – visa tai patyriau intensyvaus pasiruošimo metu. Dabar tik tikiuosi, kad per lenktynes to pakartoti neteks, tad pagrindinis tikslas – pravažiavus savo valandą, grąžinti komandai sveiką automobilį“, - viešą pažadą davė ketvirtasis komandos „Auto ABC – SGR“ narys, pridurdamas, kad jei būtų koks šventasis, globojantis lenktyninius automobilius, būtinai jam paaukotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)