Apie 2700 Vilniaus mieste esančių daugiabučių su modernizuotais šilumos punktais, reguliuojamais automatiniu būdu, šildymo ir karšto vandens sistemos priežiūros kaina mažėtų nuo 23 iki 19 ct/kv.m. arba 16 proc. Tokių daugiabučių Vilniuje yra apie 60 proc.

Kitokių šildymo ir karšto vandens sistemų namuose šis mažėjimas būtų mažesnis.

Tai yra vienos iš priemonių, numatytų UAB „Civitta“ atliktos Komunalinių ir kitų mokesčių už centralizuotai teikiamas paslaugas palankesnio gyventojams apskaičiavimo ir mokėjimų galimybių studijoje.

Nori modernizuoti šilumos tinklus

Vilniaus miesto savivaldybės taryba svarsto pritarti investicijoms, kuriomis 2014-2016 metais būtų modernizuojami Vilniaus miesto centralizuoti šilumos tiekimo tinklai.

Iš viso būtų modernizuoti 724 metrai tinklų A. Vivulskio, Švitrigailos, Šviesos, J. Basanavičiaus, Vytenio gatvėse. Jie buvo pastatyti 1964-1989 metais, todėl yra seni, pažeisti vidinės ir išorinės korozijos. Centralizuotos šilumos tiekimo sistemos modernizavimas leistų sumažinti šilumos nuostolius trasose dvigubai, padidintų šilumos tiekimo efektyvumą ir patikimumą.

Taip pat numatyta modernizuoti 176, 9 metrų centralizuoto šilumos tiekimo atkarpą tarp Kareivių ir Verkių gatvių, kuri buvo įrengta 1976 metais ir yra smarkiai nusidėvėjusi. Šilumos nuostoliai šioje trasoje taip pat sumažėtų dvigubai.

Paraišką dėl paramos suteikimo Lietuvos verslo paramos agentūrai yra pateikusi bendrovė „Vilniaus energija“. Abiejų projektų investicijos beveik 2,5 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)