3 porcijoms jums reikės:

· 600 gramų veršienos išpjovos
· 1 valgomojo šaukšto sviesto
· 50 mililitrų grietinėlės
· 2 kivių
· 250 gramų bulvių
· 100 gramų špinatų
· Muskato riešuto, druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas

1) Kivius nuplaukite, nulupkite odelę ir vieną supjaustykite griežinėliais. Veršienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite. Aštriu peiliu mėsos gabale padarykite kelias įpjovas. Į kiekvieną įpjovą įdėkite po griežinėlį kivio.

2) Antrąjį kivį supjaustykite ir sutrinkite šakute. Gautą masę pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska.

3) Kiviais farširuotą veršienos išplovą iš visų pusių aptepkite kivio mase, uždenkite ir valandai palikite kambario temperatūroje marinuotis.

4) Tada mėsą įvyniokite į kepimo foliją, išteptą sviestu, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

5) Špinatus nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių. Tada juos iš vandens ištraukite, lengvai nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Špinatus sudėkite į įkaitintą keptuvę (nereikia nei aliejaus, nei sviesto) ir penkias minutes, vis pamaišydamos, pakaitinkite.

Bulves nulupkite, išvirkite, nukoškite, sutrinkite ir sumaišykite su špinatais. Į bulvių masę supilkite pašildytą grietinėlę, pagardinti maltu muskatu, viską gerai išmaišykite.

6) Keptą veršienos išpjovą supjaustykite griežinėliais ir patiekite su bulvių ir špinatų garnyru.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)