Jaunieji teatro „Saula“ aktoriai, įsikūrę savo stovyklą ant Baltijos jūros kranto, mokėsi vaidybos meno su vienu geriausių Lietuvos aktoriumi, režisieriumi, Klaipėdos universiteto profesoriumi Valentinu Masalskiu. Aktorius ne tik mokė projekto dalyvius, bet ir dalyvavo diskusijose, dalinosi savo patirtimi, kūrybiniais ieškojimais, išsakė savo filosofinius matymus teatro srityje.

Ritmikos ir aktorinio vokalo kūrybines laboratorijas „sauliečiams“ vedė viena garsiausių šalyje kompozitorių, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos dėstytoja, Klaipėdos universiteto docentė Nijolė Sinkevičiūtė. Projekto dalyvių scenos kalbos meno įgūdžius tobulino Klaipėdos universiteto Režisūros katedros dėstytoja Erika Mažulienė, o scenos judesio ir improvizacijų meno mokė to paties universiteto IV kurso studentas, būsimasis režisierius Arūnas Mozeris.

Turbūt didžiausio susidomėjimo tarp projekto dalyvių sulaukė „Gatvės šokių“ ir „Capoeiros“ kūrybinės laboratorijos. „Gatvės šokių“ užsiėmimų metu „sauliečiai“ mokėsi šokti Hip hop, House, Locking, Poping, Breakdance, Funk ir kitų šokių stilių. Šių užsiėmimų pabaigoje buvo surengtas savotiškas Gatvės šokių mažasis turnyras, kuriame varžėsi projekto dalyvių grupės su savo ką tik pastatytomis šokių kompozicijomis. Šiems užsiėmimams vadovavo vienas geriausių šio žanro meistrų, Klaipėdos šokių klubo „Ufas“ vadovas Artūras Iljinas.

Nepaprastai visiems patiko Brazilijos kovų ir šokio menų „Capoeira“ užsiėmimai. Tai kovos ir šokio menas, pasižymintis ryškiais akrobatiniais elementais, šuoliais, smūgiais kojomis ore ir pan. Šiose laboratorijose jaunieji „Saulos“ aktoriai mokėsi judesių vikrumo, loginio mąstymo, įžvalgumo, intuicijos bei aktorinių gebėjimų, nes visi šie įgūdžiai svarbūs „Capoeiros“ technikoje. Šias laboratorijas vedė ir brazilietiškais instrumentais grojo šio žanro meistrai Justas Ščiukas, Vidmantas Valantiejus ir Augustė Eidrigevičiūtė.

Be teatrinio veiksmo laboratorijų projekto metu vyko daugybė kitų reikšmingų ir linksmų veiklų. Tai gitarų ir dainų vakarai su režisieriumi, bardu Vytautu Kairiu, teatralizuoti vakarai, smėlio performansai, teatrinės provokacijos, maudynės ir pan. Visos projekto veiklos buvo viešos, jas mielai stebėjo vietinis jaunimas bei į Šventąją atvykę poilsiautojai. Šis projektas atskleidžia teatrinio kolektyvo veiklos prasmingumą ir svarbą jauno žmogaus kūrybiškumo ugdymui, o svarbiausia – demonstruoja, kad teatro kolektyvo gyvenimas yra ne tik spektakliai ir repeticijos, bet ir įdomus, prasmingas, kupinas bendravimo ir bendradarbiavimo, laisvalaikis. O viso šio proceso rezultatas – kūrybingas, mąslus, įdomus, suprantantis meno ženklus  ir aktyvus jaunas žmogus.

Projekto tikslas – kryptingai naudojant teatro meno priemones sukurti meninę, socialinę bei edukacinę erdvę, skatinančią jaunus žmones savo laisvalaikį užpildyti teatro menu bei atskleisti teatrinės grupės veiklos prasmingumą.

Visas projekto veiklas finansiškai remia Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija. Liepos 1-6 dienomis įvyko pirmasis šio projekto etapas. Tai – kultūrinės edukacijos-teatrinio veiksmo stovykla Šventojoje.