Vaikai nuo pat ryto iki vakaro pasiskirstydami bando prižiūrėti mažylius, o šie jaukūs pfūkuotukai nuo mažens liesti vaikiškų rankyčių beprotiškai pasitiki ne tik žmonėmis, bet ir šunimis, automobiliais... Tik laiko klausimas, kada jų pasitikėjimo objektas galėjo tapti tuo, kuris nusineštų dar naivią ir žioplą gyvybę.

Kadangi žinojau, kad vietų neturime, važiavau kačiukų tik nufotografuoti, kad galėtume ieškoti pagalbos internete. Draugiškai nusiteikusių vaikučių kompanija pasitiko mane savo glėbyje glausdami po kačiuką. Taip viskas nuoširdu ir paprasta gali būti tik pas vaikus: visi kačiukai jau su išrinktais vardais, po balkonu iš kartoninės dėžutės padaryta būdelė, šalia indukas su konservais, taip pat „Gentamicin“ lašiukai į akis...

Savo kišenpinigius, skirtus ledams, vaikai „susimetę“ išleido veterinarui, vaistukams (nes vienas kačiukas serga) ir specialiam maistui mažiems kačiukams. Vaikai, išklausę veterinaro pastabų, netgi stengėsi sergantįjį atskirti, kad jis neužkrėstų kitų, bet kur tau - tokie judrūs, nespėsi apsisukti, vėl visi drauge.

Susirūpinę vaikučiai papasakojo, kad sergantis kačiukas, kuris didesnis už kitus, matyt iš kitos vados. Prieš kelias dienas jis buvo įlipęs į medį, paskui skaudžiai iškrito, tada sirgo toliau. Na, o aš atvykusi radau Pūkį (toks ligoniuko vardas) gulintį po medžiu, suirzusį ir aukšta temperatūra.

Supratau, kad Pūkiui vien lašiukų į akis nepakaks, o jaukūs kačiukai turi kuo skubiau ieškoti namų, kol nepakliuvo po automobilių ratais. Sudėjom visus į dėžutę ir išvežiau į veterinarinės klinikos stacionarą. Deja, kitos išeities nebuvo (nebent palikti). Šiuo laikotarpiu „Naminukams“ stacionaras - itin didelė prabanga, todėl labai prašome neabejingų šiai istorijai, jei tik galite, prisidėkite bent po truputį, nes viena para stacionare mums kainuoja (15 Lt + vaistai ir procedūros).

Kolkas Pūkis gydomas, o jo sveiki likimo draugai ieško namų! Juodoji mergytė - Tviksė, ryžiukas (pūkuotas ) - Keitas ir ryžiukas trumpaplaukis - Mažylis! Jei galite vieną iš mažylių priglausti visam laikui arba jei galite prisidėti prie Pūkio gydymo ir stacionaro išlaidų, skambinkite tel.nr. 8 648 30077 („Naminukai“, Vilnius)!