4 porcijos
Produktai:
2 kiaulienos išpjovos (po 400 g),
1 šaukštas aliejaus,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.
Padažui:
60 ml baltojo sausojo vyno,
60 ml baltojo vyno acto,
1 šaukštas smulkintos svogūno galvos,
0,5 šaukštelio raudonėlio,
3 kiaušinių tryniai,
120 g kambario temperatūros sviesto ir 2 šaukštai šalto sviesto,
žalumynų, juodųjų maltų pipirų, druskos.
Kaip gaminti:
1. Nuo kiaulienos išpjovų nupjaustykite riebalus ir plėveles, supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Iškepkite aliejuje iš abiejų pusių (mėsa turi būti iškepusi, bet ne per sausa).
2. Svogūnus ir raudonėlius padažui suberkite į nedidelį puodą, supilkite vyną ir actą. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės ir virkite, kol skysčio liks tik du šaukštai. Tada nukaiskite, o kai atvės, perkoškite.
3. Išplakite trynius iki vientisos masės, suberkite svogūnų padažą ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įdėkite šaukštą šalto sviesto ir įstatykite puodą į indą su karštu vandeniu. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukaiskite, įdėkite likusį šaltą sviestą.
4. Supilkite į padažą išlydytą sviestą (neskubėkite, antraip padažas bus labai skystas). Įberkite druskos, pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus, išmaišykite. Mėsą patiekite su padažu.
Skanaus!