4 porcijos

Produktai:

2 kiaulienos išpjovos (po 400 g),
1 šaukštas aliejaus,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Padažui:

60 ml baltojo sausojo vyno,
60 ml baltojo vyno acto,
1 šaukštas smulkintos svogūno galvos,
0,5 šaukštelio raudonėlio,
3 kiaušinių tryniai,
120 g kambario temperatūros sviesto ir 2 šaukštai šalto sviesto,
žalumynų, juodųjų maltų pipirų, druskos.

Kaip gaminti:

1. Nuo kiaulienos išpjovų nupjaustykite riebalus ir plėveles, supjaustykite 2 cm storumo riekelėmis, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Iškepkite aliejuje iš abiejų pusių (mėsa turi būti iškepusi, bet ne per sausa).

2. Svogūnus ir raudonėlius padažui suberkite į nedidelį puodą, supilkite vyną ir actą. Užkaiskite ant vidutinio kaitrumo viryklės ir virkite, kol skysčio liks tik du šaukštai. Tada nukaiskite, o kai atvės, perkoškite.

3. Išplakite trynius iki vientisos masės, suberkite svogūnų padažą ir vėl išplakite iki vientisos masės. Įdėkite šaukštą šalto sviesto ir įstatykite puodą į indą su karštu vandeniu. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukaiskite, įdėkite likusį šaltą sviestą.

4. Supilkite į padažą išlydytą sviestą (neskubėkite, antraip padažas bus labai skystas). Įberkite druskos, pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus, išmaišykite. Mėsą patiekite su padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)