6 porcijoms jums reikės:

· 200 gramų riebios grietinės
· 2 valgomųjų šaukštų majonezo
· 5-6 ančiuvių
· 100 gramų svogūnų laiškų
· 3-4 šakelių peletrūno
· 1 citrinos
· Juodųjų pipirų

Gaminimas:

1) Gerai nuplaukite citriną, nutarkuokite žievelę, perpjovusios pusiau išspauskite sultis. Labai smulkiai supjaustykite ančiuvius – praktiškai iki vientisos masės, tada sumaišykite su citrinos sultimis ir tarkuota žievele.

2) Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Nuo stiebelių nuimkite peletrūno lapelius, taip pat susmulkinkite.

3) Sumaišykite grietinę, majonezą, žalumynus ir ančiuvius su citrina. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.

Padažą patiekite su lazdelėmis pjaustytomis šviežiomis daržovėmis: agurkais, paprikomis, salierų stiebais, morkomis. Šis padažas taip pat tinka prie žuvies ir jūros gėrybių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)