Primintina, kad ši įmonė vykdo savų akcijų supirkimą, kuris tęsis iki liepos 10 d., o supirkimo kaina būtent ir yra minėti 1,7 euro. Sprendžiant iš to, kad šiam nemažam akcijų paketui atsirado paklausa rinkoje, galima teigti, kad investuotojai tikisi, kad įmonė ir ateityje kartos savų akcijų supirkimus keldama jų kainą. Šiandien stipriau pasikoregavo „City Service“ akcijos, atpigusios 2,1 proc. iki 1,85 eurų. Šios įmonės akcijos nesugebėjo įsitvirtinti aukščiau 1,9 eurų, tad ir vėl matome kainos judėjimą link 1,8 eurų lygio.

„Panevėžio statybos tresto“ akcijos brango po įmonės pranešimo apie pasirašytą statybos darbų sutartį su LR Krašto apsaugos ministerija. Statybų darbų vertė kiek didesnė nei 18 mln. Lt. Tai teigiamos naujienos įmonei, kuri pastaruoju metu pakankamai dažnai pradėjo skelbti apie laimėtus naujus statybos darbus. Akcijos kaina šiandien paaugo 0,9 proc. iki 1,17 eurų.

Estija

Estijoje pirmadienį akcijų indekso reikšmė krito 0,7 proc., o akcijų apyvarta sudarė 300,5 tūkst. eurų. Daugiausia prekiauta „Tallinna Vesi“ akcijomis, kurių kaina šiandien nepakito. Aktyviau prekiauta ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis, kurios šiandien atpigo 0,4 proc. iki 2,67 eurų, o apyvarta sudarė 85 tūkst. eurų.

Primintina, kad rytoj yra paskutinė diena, kai akcijas įsigiję investuotojai galės pretenduoti į „Silvano Fashion Group“ dividendus ir išmokas mažinant įstatinį kapitalą. Iš viso akcininkams bus suteikta 0,2 eurų už vieną akciją, o tai sudaro bendrą 7,5 proc. dividendų ir papildomų išmokų pajamingumą.

Latvija

Pirmadienį Rygos akcijų indekso reikšmė krito labiausiai iš trijų Baltijos šalių indeksų. Tiesa, prekybos apyvarta buvo nedidelė ir sudarė 16,9 tūkst. latų, ir didžioji jos dalis atiteko „Grindeks“ akcijoms, kuriomis suprekiauta už 9,7 tūkst. latų. Pastarosios įmonės akcijos šiandien atpigo 0,2 proc. „Valmieras Stiklas Skiedra“ akcijos šiandien pigo 3,4 proc., tačiau didžiausią tam įtaką turėjo tai, kad rytoj perkantys įmonės akcijas jau nebepretenduos į dividendus, siekiančius 0,046 lato vienai akcijai.

Beje, po prekybos pastaroji įmonė paskelbė apie planus įsigyti britų įmonę P-D Interglas Technologies, kuri gamina stiklo pluošto produktus. Perkamos įmonės pajamos 2012 m. sudarė 20 mln. eurų, tad tai yra visai nemažas pirkinys. Tiesa, pirkinio kaina nėra atskleista.