Nors asmeniškai apie jį niekuomet nebuvau girdėjusi, prekės ženklą „Le Muse“ myli ir palaiko daugybė charizmatiškų moterų visame pasaulyje. Įkvepiančiomis mintimis apie kūrybą, grožį ir drabužių dizainą dalinasi dizainerė ir idėjos autorė – Lina Pliūraitė.

- „Le Muse“ gimė Lietuvoj, tačiau drabužius internetu galima įsigyti visame pasaulyje. Gal pastebėjai kokių nors netikėtų tendencijų? Kuriose šalyse „Le Muse“ populiarėja sparčiausiai?

- Labai smagu, kad „Le Muse“ populiarėja ir Lietuvoje, ir užsienyje. Tam labai pasitarnavo internetas ir jo neribotos galimybės pristatyti savo kūrinius dizainerių portaluose, bloguose ir t.t. „Le Muse“ populiariausi JAV. Čia nuperkama daugiausia rūbų. Taip pat labai ypatinga sėkmė mus lydi Prancūzijoje. Patekti į prancūzų rinką sunkiau, bet vėliau jie tampa labai lojaliais klientais. Jie vertina „Le Muse“ rūbų formas, skirtingus kirpimus bei audinius.


- Kokiai moteriai kuri?

- „Le Muse“ moteris yra nuostabi. Ji turi labai daug įvairių talentų, domisi skirtingais dalykais ir nuolatos tobulėja. Ji yra intelektuali moteris, turinti be galo daug svajonių ir jų siekianti. „Le Muse“ moteris labai charizmatiška ir žavinga. Jai svarbu atskleisti save.

- Kokie charakterio ar išvaizdos bruožai daro moterį gražią?

- Moteris yra gražiausia, kai atskleidžia save, savo talentus, vidinį grožį – tiesiog būna savimi. Manau, jog tai milžiniška jėga. Visos mes skirtingos ir savaip gražios. Svarbiausia – būti savimi.

- Kuo ypatingi tavo kuriami drabužiai?

- Kiekvienas „Le Muse“ rūbas turi savo įdomią detalę – „razinką“. Tai gali būti subtilios sagutės nugaroje, apnuogintas petys, asimetrija rankovėse. Šios detalės sukuria moterišką paslaptį. „Le Muse“ rūbeliai išryškina tai, kas moteryje gražu, nevaržo judesių. Dėvėdama tokį rūbelį moteris gali jaustis jaukiai, moteriškai, paslaptingai. Tai suteikia charizmos ir padeda atskleisti save.

- Ar visuomet svajojai tapti drabužių dizainere, ar tą aistrą atradai vėliau?

- Man svarbiausia kūryba. Manau, kad galima kurti įvairiose srityse. O rūbelius kūriau jau vaikystėje. Pristatydavau rūbų kolekcijas ir mokykloje. Man tai visada labai patiko. Todėl atėjo tas laikas, kai galiu panaudoti savo talentus. Ir esu be galo laiminga.

- Kokie tavo kūrybiniai ritualai? Ar turi kokių nors įpročių, be kurių neapsieina joks kūrybinis procesas?

- Kūryba vyksta kiekvieną dieną ir kiekvieną minutę. Nes aplinkui yra pilna idėjų, tereikia jas pastebėti. Mane dažnai stebina ta akimirka, kai idėja gimsta – ji būna tokia netikėta. Gera idėja gali užklupti tave bet kada ir bet kur. Ir tada ateina nuostabus palaimos jausmas. Tik taip žinai, ar idėja verta dėmesio ar ne.

Man labai patinka kurti keliaujant. Kai netrukdo rutina ir galvoje atsiranda daug laisvos erdvės. Tada mintys liejasi labai laisvai. Todėl iš kelionių atsivežu visą šūsnį naujų modelių.

Pastaruoju metu dažnai vykstame į Italiją audinių. Puikus laikas kūrybai – vairuojant naktį Italijos greitkelyje ir klausantis nuostabios muzikos. Tada galvoje sukasi milijonas minčių.

- Kaip keliais žodžiais apibūdintum savo kolekcijas? Kas jas sieja?

- Kuriant man labai svarbu, kokį jausmą suteikia kiekvienas rūbas. Tas jausmas priklauso nuo daugelio dalykų: audinio, faktūros, kirpimo. Vienaip moteris jausis dėvėdama asimetrinį megztuką, kitaip – trumpą suknelę. Šilkas suteikia lengvumo ir trapumo jausmą, o vilna – jaukumo ir šilumos. Todėl kiekvienas rūbas sukelia ypatingą jausmą. Moteris gali išsirinkti tokį rūbelį, kokia ji nori tuo momentu jaustis: lengva, fatališka, trapi…

- Kur ieškai naujų idėjų?

- Naujos idėjos ateina pačios. Tik reikia jas pamatyti ir pasiimti. Dažnai inspiruoja charizmatiški žmonės. Pamačius įdomų žmogų įsivaizduoji, kas jam ar jai geriausiai tiktų.

Labai dažnai inspiracijos šaltinis yra patys audiniai. Rinkdamasi audinį jau matau, ką galėčiau iš jo sukurti.

Idėjų yra be galo daug. Jei tik turi laiko ir noro pamatyti, jos laukia tavęs kiekviename žingsnyje.

- Ar kada nors teko susidurti su kūrybine krize? Kaip mūzos atnaujina savo kūrybinius resursus?

- Dažnai pagalvoju apie kūrybine krizę. Ir man pasidaro baisu, kad šią akimirką nežinau, kokia bus sekanti kolekcija. Tačiau jau pripratau, kad niekada nežinai, kokia ji bus. Sukūrus vieną kolekciją, galva pati pradeda rinkti idėjas kitai. Ir renka labai po truputį, kol staiga viskas susidėlioja į vieną aiškų paveikslą. Tada pradedu modeliuoti ir kurti konkrečius modelius.

Man labai svarbu keliauti, stebėti žmones, aplinką, pamatyti visas detales. Kolekcijos dažniausiai gimsta Italijoje, renkantis audinius. Pamačius medžiagą, iš naujo atsimeni visas detales, kurias per laiką surinkai savo galvoje. Taip gimsta rūbelių eskizai.

- Jeigu galėtum iš kasdienybės išbraukti vieną detalę – kas tai būtų?

- Esu įsitikinusi, kad reikia gyventi įsiklausant į savo vidų. Daryti tai, kas patinka ir tai, ką tau sako vidus. Tik tada ateina laimė.

- Koks pavasaris/vasara mūzų spintoje?

- Ši vasara bus pilna vandens ir saulės. Jau taip jos pasiilgome, todėl labai norime prie jūros. Degintis saulutėje ir nerūpestingai leisti laiką. Todėl daug rūbelių bus skirti šiai temai. Jūrinės suknelės, vandens žalsvumo palaidinukės, apsiaustai nuo vėjo ir lietaus.

- Ar gražūs drabužiai tikrai daro žmones laimingesnius?

- Manau, kad kiekvienas daiktas tau suteikia kažką naujo. Pati matau, kaip moterys pasikeičia apsirengusios vieną ar kitą suknelę. Kaip pasikeičia jų gestai, laikysena. Manau, tai labai svarbu. Svarbu pasirinkti rūbus ir daiktus, kurie atskleistų tave, tavo vidų ir tavo charizmą. Visuma suteikia pilnatvės jausmą.

- Kokiam žmogui norėtum sukurti stilių?

- Tikriausiai sudėtingiausia būtų kurti stilių savo mamai. Nes ji pati be galo kūrybinga, turi puikų skonį ir didelį talentą.

- Ar šiuolaikinėje visuomenėje žmogus be stiliaus – žmogus be veido?

- Manau, kad žmogaus išorė turėtų atspindėti žmogaus vidų. Tada jis jaučiasi savo vietoje. Todėl svarbiausia siekti atrasti ir pažinti save. O tada atsiranda ir „stilius“, ir „veidas“.

- Kokios kelionės mūzų laukia šią vasarą? Ką tikitės parsivežti?

- Šią vasarą keliausime į Italiją. Ten renkamės audinius. Ir ten kūrybos vieta.

903071_450305201714168_279846674_o